안녕하세요.
아주 근사한 가지요리를 추천해보고자 하는데요.
오늘은 돼지고기가 베이스가 되는 가지찜을 만들어볼거에요. 이름하여, '돼지고기 가지찜' 입니다.
가지와 돼지고기는 궁합이 아주 좋은 재료 입니다.
가지는 칼륨이 풍부하여 돼지고기와 함께 요리를 하면 고혈압을 예방하는 효과를 낸답니다.
가지 안에 양념한 돼지고기를 채워놓고 국물과 함께 찜요리를 하면 정말 근사한 별미가 된답니다.
특히 가지요리는 아이들이 정말 싫어하는 음식 중 하나죠? 근데 신기하게도 돼지고기와 함께 요리한 가지 음식은 아주 야물딱지게 잘먹더라구요! 부드러운 돼지고기와 더불어 맛있는 소스를 함께 버무려주면, 아이들 간식에도 제격인 가지찜 요리가 완성된답니다!
오늘 가족들과 함께 돼지고기 가지찜을 만들어 드시면서 오붓하게 한끼식사 하시는건 어떨까요?
영상을 통해 상세 레시피를 확인해주세요!
[Eng sub]
I would like to recommend a very nice eggplant dish.
Today, I'm going to make an eggplant stew with pork as the base. It's called 'Pork Eggplant Steamed'.
Eggplant and pork are ingredients that go well together.
Eggplants are rich in potassium, so cooking with pork can help prevent high blood pressure.
If you fill the eggplant with seasoned pork and steam it with the soup, it becomes a really nice delicacy.
Eggplant dishes in particular are one of the foods that children really hate, right? But, strangely enough, eggplants cooked with pork were eaten very well! If you mix the tender pork with a delicious sauce, eggplant dishes are perfect for children's snacks!
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[재료]
다진 돼지고기 200g, 가지 5개, 족파, 청양고추, 빨강고추, 부추,
양파, 감자, 고추장, 고추가루, 설탕, 소금, 매실, 맛술, 후추가루, 깨소금
[레시피 과정]
1) 가지는 앞뒤를 제거해준 뒤 3등분 하여 칼집을 내주세요.
2) 다진 돼지고기에 쪽파, 부추, 양파를 다져서 넣어주세요.
3) 고추가루 1스푼, 고추장 2스푼, 집간장 or 국간장, 후추, 맛술, 깨소금을 넣어 버무리다가 마지막에 참기름을 넣어주세요.
4) 손질한 가지 속에 돼지고기 양념을 꼭꼭 채워주세요.
5) 큰 냄비에 다듬어놓은 양파와 감자를 먼저 깔고 가지를 채워주세요.
6) 양념했던 그릇에 물을 붓고 액젓과 후추를 넣어 밑간해서 냄비에 부어주세요.
7) 돼지고기 가지찜이 끓기 시작하면 5분 정도 약불로 더 끓여주면 완성됩니다.
[Eng sub]
[Ingredient]
200g minced pork, 5 eggplants, scallion, cheongyang pepper, red pepper,
leek, Onion, potato, red pepper paste, red pepper powder, sugar, salt, plum, cooking wine, black pepper powder, sesame salt
[Recipe process]
1) After removing the front and back sides of the eggplant, cut it into thirds and make a scabbard.
2) Add chopped chives, chives and onions to the minced pork.
3) Add 1 tablespoon of red pepper powder, 2 tablespoons of red pepper paste, home soy sauce or soy sauce, pepper, cooking wine, and sesame salt and mix, then add sesame oil at the end.
4) Fill the trimmed eggplant with pork seasoning.
5) In a large pot, place the trimmed onions and potatoes first, then fill the eggplant.
6) Pour water into the seasoning bowl, season with fish sauce and pepper, and pour into the pot.
7) When the pork eggplant starts to boil, boil it for 5 minutes more on low heat to finish.
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