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요리하는 일상

쫀득쫀득 짭쪼름한 맛, 반찬 넘버원 '알감자 조림' 만들기 (감자조림 황금레시피 | How to make Stewed baby potatoes)

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안녕하세요~ 


오늘은 일반 감자보다 크기가 작아서 아이들 간식용으로 안성맞춤이면서, 부드럽고 짭조름한 맛때문에 어른들에게는 메인 반찬거리가 될 수 있는 '알감자 조림' 만들어봤어요! 

자주까지는 아니더라도, 한입에 쏘옥~ 들어갈 수 있는 아담한 크기로 먹기 좋은 알감자 조림!

밥과 함께 먹으면 딱이죠?! ^^


오늘은 달콤하고 짭쪼름한 마성의 그맛! '알감자조림'으로 한끼식사 하시는건 어떨까요? :)


그럼 지금부터 영상을 통해 상세 레시피를 공개하겠습니다!  


[Eng sub]

Today, I made a boiled baby potato as a snack for children because it is smaller than a regular potato.

Stewed baby potatoes with a small size that fits in a mouthful!

Today, why don't you eat with sweet and salty stewed baby potatoes?

From now on, we will release detailed recipes through video



[재료]

알감자 200g, 어린 새송이 버섯, 꽈리고추, 실파, 마늘

[양념 재료]

간장, 고추가루, 후추, 깨소금, 들기름, 물엿, 매실청 


[레시피 과정]

1) 알감자는 물에 3~4번 씻겨준 뒤, 식초를 몇 방울 떨어뜨려 5~10분 정도 물에 삶아준다.

2) 물 600cc에 간장 60cc정도를 넣고 고추가루 1스푼, 편으로 썰어놓은 마늘, 

후추가루와 설탕 한스푼 넣고 골고루 저어주면 알감자 밑국물이 만들어진다. 

3) 알감자가 적당히 익으면 냄비에 밑국물을 넣는다. 

4) 밑국물이 끓어 오르면 알감자를 넣고 밑국물이 절반으로 줄어들 때까지 졸여준다.

5) 밑국물이 반으로 졸여졌으면 새송이 버섯을 넣고 마지막으로 꽈리고추를 넣는다.

6) 밑국물이 거의 줄어들면 후추가루, 깨소금, 매실청, 들기름을 넣고 마무리 해준다.

*싱거우면 소금이나 간장을 조금 더 첨가해도 좋습니다


[Ingredients]

200g egg potatoes, pine mushrooms, red pepper, green onion, garlic


[Seasoning ingredients]

Soy sauce, red pepper powder, pepper, sesame salt, perilla oil, starch syrup, plum green


[Recipe course]

1) After washing the egg potatoes 3~4 times in water, add 4~5 drops of vinegar and boil them in water for 10 minutes.

2) Add 60cc of soy sauce to 600 cc of water, stir evenly with 1 tablespoon of red pepper powder, chopped garlic, pepper powder, and 1 spoon of sugar to make an baby potato sauce.

3) When the baby potatoes are properly cooked, add the sauce to the pan.

4) When the sauce is boiling, add baby potatoes and boil until the base broth is cut in half.

5) If the sauce is cut in half, add the mushrooms and red peppers.

6) When the sauce is almost reduced, add pepper powder, sesame salt, plum, and perilla oil to finish.




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