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요리하는 일상

프랑스 가정 요리의 대명사, '라따뚜이'(Ratatouille)를 만들어봤어요! [라따뚜이 정통 레시피)

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안녕하세요~ 

오늘은 프랑스 대표 가정요리라고 할 수 있는 '라따뚜이'(Ratatouille)를 만들어볼거에요. 

라따뚜이는 여러 채소들을 큼직하게 썰어서 익혀 먹는 프랑스 대표 가정식이라고 할 수 있는데요. 
가지와 토마토, 호박, 양파 등의 채소들을 기본 베이스로 채소 스튜와 함께 끓여서 익혀 먹는 '조림요리'라고도 할 수 있습니다.

또한 '라따뚜이'는 동명의 디즈니 애니메이션 영화로도 유명하죠?!! 
애니메이션 주인공인 '생쥐'가 요리사로 나와서 좌충우돌 하며 프랑스 요리를 만들어 내는 과정을 보여주는 재밌는 영화인데요. 
"누구나 맛있는 요리를 만들 수 있다"는 애니메이션 주제에 걸맞게 레스토랑에서 생쥐가 간단하게 만드는 요리들로 식당을 방문한 손님들의 식욕을 돋구게 만든다는 스토리 입니다.  

재료 라인업만 봐도 건강해지는 음식이라는 것이 확~ 느껴집니다. 
라따뚜이는 요리하는 사람의 취향에 따라 다양한 요리 조합이 나올 수 있는게 특징인데요. 
애피타이저에서부터 메인요리까지 다양하게 우리들의 식탁에 올라올 수 있습니다. 

그럼, 지금부터 한국에서 프랑스 요리를 즐길 시간을 함께 가져볼까요?
영상을 통해 라따뚜이 만드는 법(레시피)을 공개해보도록 할게요!

 

[Eng sub]

Today, I'm going to make 'Ratatouille', the representative French home-cooked dish.

Ratatouille is a typical French home-cooked dish made by chopping and cooking various vegetables.
It can also be referred to as a 'simmered dish' in which eggplant, tomatoes, zucchini, and onions are boiled and cooked together with vegetable stew as a basic base.

Also, 'Ratatouille' is famous for the Disney animated film of the same name, right?!
It is a fun movie that shows the process of creating French cuisine while the main character of the animation, 'mouse', comes out as a cook and is confused.
In line with the theme of the anime, "Anyone can cook delicious dishes," the story is about making simple dishes prepared by mice at the restaurant to whet the appetite of visitors to the restaurant.

 

Just by looking at the lineup of ingredients, you can clearly feel that it is a healthy food.
Ratatouille is characterized by being able to create various combinations of dishes depending on the taste of the cook.
From appetizers to main dishes, it can be put on our table in a variety of ways.

So, shall we take time to enjoy French cuisine in Korea together?


I'll show you how to make ratatouille (recipe) through a video!

 


 
[라따뚜이 재료]
가지, 양파, 애호박(주키니), 토마토, 파프리카, 마늘, 올리브,

후추, 파마산 가루, 파슬리 가루, 소금, 올리브유, 다시마물(다시마+물)

 

[Rattatouille Ingredients]
Eggplant, onion, zucchini (zucchini), tomato, paprika, garlic, olive,
Pepper, parmesan powder, parsley powder, salt, olive oil, kelp water (kelp + water)

 

 

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[레시피 과정]
1) 가지, 토마토, 애호박, 양파 등의 모든 야채는 0.2cm 간격으로 동글동글하게 썰어주세요
2) 야채 꼬투리 부분과 파프리카는 대충 어슷하게 썰어주세요
3) 팬에 올리브유를 두르고 마늘을 먼저 볶다가 큼직하게 썰어놓은 양파와 애호박, 가지, 파프리카를 넣고 함께 볶아주세요
4) 볶은 야채들을 살짝 식혀준 후, 다시마물 150cc를 넣고 믹서기에 살짝 갈아준다(덩어리가 나오도록 살짝 갈아주세요)    
5) 냄비에 믹서기로 갈아놓은 소스를 넣고, 토마토퓨레 3큰술 정도를 넣은 다음, 소금과 후추로 간을 한 후 살짝 끓여주세요
6) 소스 위에 손질한 야채재료를 예쁘게 모양을 만들어 올린 후, 올리브유와 마늘, 후추, 소금을 섞어 만든 소스를 그 위에 덧발라주세요. 
7) 밑에 있는 라따뚜이 스튜 소스가 끓어 오르면, 중불로 5분정도 더 끓여준 뒤 식탁 위에 올려 놓은 다음 바게트빵에 라따뚜이를 얹어 먹으면 정말 맛있고 훌륭한 식사가 된답니다! :)

 

[Recipe]
1) Cut all vegetables such as eggplant, tomato, zucchini, and onion into round pieces at 0.2cm intervals
2) Cut the vegetable pods and paprika roughly diagonally.
3) Heat olive oil in a pan and fry the garlic first, then add the chopped onion, zucchini, eggplant and paprika and fry together.
4) After cooling the roasted vegetables slightly, add 150cc of kelp water and grind lightly in a blender (shall lightly to get lumps)
5) Put the blended sauce in a pot, add about 3 tablespoons of tomato puree, season with salt and pepper, and bring to a boil.
6) Shape the trimmed vegetable ingredients on top of the sauce, and then apply the sauce made by mixing olive oil, garlic, pepper, and salt on top.
7) When the Ratatouille Stew sauce comes to a boil, cook it over medium heat for 5 more minutes, put it on the table, and then eat it with Ratatouille on the baguette.

 


*오늘은 쉽게 구할 수 있는 야채들로 기품있는 프랑스 요리를 만들어서 음미해보는 건 어떨까요?!*


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