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요리하는 일상

고기 식감을 갖고 태어난 맛있는 '가지볶음' 요리 만들어봤어요 (가지볶음 레시피 | Eggplant Stir-fry)

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오늘은 고기반찬인지 볶음요리인지 착각하게 만들 정도로 식감 좋고 영양 만점인 가지 요리를 만들어봤습니다.

가지는 항산화 효과가 있어서 콜레스테롤을 줄일 뿐만 아니라 고혈압, 변비예방, 다이어트에 효능을 나타내는 식재료로널리 알려져 있습니다.

 

이러한 가지의 긍정적 효능으로 인해 다양한 건강요리로 파생되었는데요.

 

이 중에서 가장 노멀 하면서도 메인 요리에 제격인 '가지볶음'을 만들어봤습니다.

특히 식감에서도 탁월한 느낌을 낼 수 있는 요리 레시피를 공개해보도록 할 테니, 영상을 통해 가지볶음 레시피를 확인해보도록 하자고요!

 

[Eng Sub]

Today, I made an eggplant dish that has a good texture and is full of nutrients that makes you wonder if it is a meat side dish or a stir-fry dish.

Eggplant has antioxidant effects and is widely known as a food that not only reduces cholesterol, but also prevents high blood pressure, constipation, and diet.

Due to these positive effects of eggplant, it has been derived into various healthy dishes.

Among them, I made 'Eggplant Stir-fry', which is the most normal and perfect for the main dish.

In particular, we are going to reveal a cooking recipe that can make the meat chewy in your mouth, so let's check out the eggplant stir-fry recipe through the video!

 

 

[재료]
가지 3개, 청고추, 홍고추, 양송이버섯, 양파 1/4개, 깻잎 2장, 부추, 쪽파, 간장, 굴소스, 설탕
 
[레시피 과정]
1) 가지를 1/2로 자른 뒤, 지그재그로 먹기 좋게 썰어준다.
2) 팬에 기름을 두르고 가지를 노릇노릇하게 볶아낸 뒤, 다른 그릇에 옮겨준다.
3) 웍에 기름을 두르고 양파, 청고추, 홍고추, 양송이버섯을 넣고 볶아준 뒤 마늘과 간장, 굴소스, 설탕을 넣고 볶아준다. 
4) 다른 그릇에 옮겨둔 가지를 팬에 넣어서 함께 볶아준 뒤 예쁜 그릇에 담아낸다.
5) 깻잎과 홍고추를 채 썰어서 토핑을 해주면 세상에서 가장 쉽고 고기 식감을 내는 가지볶음 요리가 완성된다.

 

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[Eng Sub]

[ingredient]
3 eggplants, green pepper, red pepper, mushroom, 1/4 onion, 2 perilla leaves, chives, chives, soy sauce, oyster sauce, sugar
 
[Recipe Process]
1) Cut the eggplant in 1/2 and then slice it in a zigzag way.
2) Heat oil in a pan and fry the eggplants until golden brown, then transfer to another bowl.
3) Heat oil in a wok, add onion, green pepper, red pepper, and mushroom and stir-fry, then add garlic, soy sauce, oyster sauce, and sugar and stir-fry.
4) Put the eggplants transferred to another bowl in a pan and fry them together, then put them in a pretty bowl.
5) Slice sesame leaves and red pepper and add toppings to make the world's easiest and most chewy eggplant stir-fry dish.

 

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