안녕하세요.
오늘은 우리 몸의 혈관 청소부라고 알려진 비트를 가지고 요리를 해봤습니다.
집에 저장해놓고 계실 수 있는 김과 건강에 좋은 채소인 '비트'를 섞어서 무침요리를 만들어보는 간단한 반찬 레시피를 공개해볼까 합니다.
이름하여 비트 나물 무침!!
김과 비트, 갖은양념으로 무침 요리를 하면 건강과 맛을 동시에 잡을 수 있는 맛있는 반찬거리가 완성됩니다. 추운 겨울 김비트 나물 무침을 만들어 먹으면서 면역력 증강과 건강을 사로잡아보자고요.
그럼 지금부터 요리를 해볼 테니, 한번 따라 해 보세요.
[Eng Sub]
Today I cooked with beets, which are known as the blood vessel scavengers of our body.
I would like to reveal a simple side dish recipe that mixes seaweed at home with 'beet', a healthy vegetable, to make a seasoned dish.
Named beet namulchim!!
Cooking with seaweed, beetroot, and various seasonings completes a delicious side dish that is both healthy and delicious. Let's make and eat dried seaweed beet greens in the cold winter to boost immunity and get healthy.
So, I'm going to start cooking from now on, so please follow along.
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[재료]
비트, 당근, 고추, 파, 마늘, 김, 들기름, 참기름, 설탕, 진간장, 소금, 깨소금, 까나리액젓, 맛술
[레시피 과정]
1) 비트와 당근은 채 썰어서 소금에 살짝 절여줍니다.
2) 고추는 배 갈라 준 뒤 채 썰어주고 파와 마늘은 곱게 다져 줍니다.
3) 김 5장 정도를 팬에 바삭하게 구워서 부셔줍니다.
4) 김에 진간장, 들기름, 깨소금, 맛술을 넣고 무쳐줍니다
5) 절여놓은 비트와 당근(2/3 정도 사용)의 물기를 꽉 짠 다음 김가루에 넣어서 파, 마늘, 설탕, 젓갈, 깨소금, 들기름을 넣고 조물조물 무쳐서 완성하세요.
6) 나머지 반은 같은 양념장에 채 썰어놓은 고추를 넣고 아삭하게 무쳐서 완성합니다.
7) 마무리는 참기름으로 하세요.
[Ingredient]
Beet, carrot, red pepper, green onion, garlic, seaweed, perilla oil, sesame oil, sugar, soy sauce, salt, sesame salt, canary fish sauce, cooking wine
[Recipe process]
1) Slice beets and carrots and lightly salt them.
2) Peel the red pepper and then shred it, and finely chop the green onion and garlic.
3) Bake about 5 sheets of seaweed in a pan and crush them.
4) Add soy sauce, perilla oil, sesame salt, and cooking wine to seaweed and mix.
5) Squeeze the water from the pickled beets and carrots (use about 2/3 of them), put them in seaweed powder, add green onion, garlic, sugar, salted fish, sesame salt, and perilla oil, and mix well to finish.
6) For the other half, put the shredded red pepper in the same sauce and mix until crispy.
7) Finish with sesame oil.
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