본문 바로가기

요리하는 일상

간단 반찬으로 제격, '소고기 가지볶음' 만들기 (가지 소고기 볶음 황금레시피)

반응형

안녕하세요~!

 

오늘은 손님 접대 반찬으로 아주 좋은 '가지 소고기 구이'를 해볼께요!

일명 "가지가 소고기를 만난 날"입니다.

 

가지는 수분을 90% 정도 갖고 있어서, 단백질인 소고기랑 먹을 때 효과가 아주 좋습니다.

 

가지가 갖고 있는 효능도 잠깐 알아본 후 요리를 만들어 볼까요.

가지는 누구나 알고 있듯 '안토시아닌' 성분이 많이 들어 있습니다.

가지의 색깔이 '보라색'임을 증명하듯 말이죠!!

안토시아닌은 시력보호와 백내장, 노화방지, 혈액순환, 고혈압 등 우리에게 상당히 유익한 성분입니다.

 

가족들 or 지인들과 함께 '가지 요리' 먹고 건강해져 보는 거 어떨까요.

자, 그럼 이제 시작해보도록 하겠습니다.

 

[Eng sub]

Today, I'll try 'Grilled Eggplant Beef', which is a very good side dish for guests!
It's called "the day eggplant met beef".


Eggplant has about 90% water, so it is very effective when eaten with beef, which is protein.
Let's learn about the effects of eggplant for a moment and then make a dish.


Eggplant, as everyone knows, contains a lot of 'anthocyanin' ingredients.
As if proving that the color of the eggplant is 'purple'!!
Anthocyanin is a very beneficial ingredient for us, such as eye protection, cataract, anti-aging, blood circulation, and high blood pressure.

How about eating eggplant dishes with your family or acquaintances and trying to get healthy?
So, let's get started now.

 

 

 

 

소고기 가지볶음 요리 과정(레시피)

1)  소고기를 먼저 재워 볼 거예요.

매실 2스푼, 간장 2스푼, 설탕 1스푼, 마늘 반 스푼, 후추 약간 넣고 조물조물 버무려서 약 10분 간 재워둡니다

2) 이제 가지 손질을 할 거예요. 가지 앞뒤 꼭지를 제거하고, 4 등분해서 세로로 4조각 나올 정도로 잘라 줍니다.

 

반응형

 

[메인요리로 손색없는 가지요리, '가지말이 돌돌이' 를 만들어 봤어요]

↓ 아래 URL을 클릭해주세요! 

 

메인 요리로 손색없는 '가지말이 돌돌이' 만들어봤어요! (가지말이 황금레시피)

안녕하세요~ 오늘은 가지를 가지고 '돌돌이 가지 말이'를 만들어 봤어요. 가지는 다양한 요리 재료로 활용되는데요. 튀김요리, 볶음요리 등 가지가 들어가지 않은 요리를 세는 게

sangmusang.tistory.com

 

 

 

3) 참기름을 가지 앞 뒷면에 골고루 발라서 팬에 노릇노릇 구워서 코팅해 줍니다. 이렇게 하면 가지 속 수분을 최대한 줄일 수 있답니다.

4)  양파도 노릇노릇하게 볶아주세요. 물론 소금은 살짝 뿌려주시고요.

5)  소고기는 팬이 뜨거워지면 펼쳐서 앞 뒷면을 익혀 줍니다. 쇠고기를 좋아하시면 양을 더 많이 추가해도 좋아요.

6)  이제 준비가 다 됐으면 접시에 재료를 넣고 간장 1스푼, 마늘 반 스푼, 설탕과 후추, 깨소금을 약간씩 넣어 주세요.

7)  마지막으로 참기름과 매실청을 넣고 젓가락으로 살살 저어서 세팅해주세요. 아주 부드럽고 차원이 다른 가지 쇠고기 요리를 만날 거예요.

 

[Eng sub] Beef Eggplant Stir-fry Cooking Process (Recipe)
1) We will marinate the beef first.
Add 2 spoons of plum, 2 spoons of soy sauce, 1 spoon of sugar, half a spoon of garlic, and a little pepper, mix and marinate for about 10 minutes.
2) Now we are going to trim the branches. Remove the front and back stems of the eggplant and cut it into 4 pieces so that there are 4 vertical pieces.

3) Spread sesame oil evenly on the front and back of the eggplant and bake it in a pan to coat it. This will reduce the moisture in the eggplant as much as possible.
4) Fry the onions until golden brown. Of course, sprinkle with a little salt.
5) When the pan is hot, unfold the beef and cook the front and back sides. If you like beef, you can add more.
6) Now when you are ready, put the ingredients on a plate and add 1 spoon of soy sauce, half a spoon of garlic, sugar, pepper, and sesame salt little by little.
7) Lastly, add sesame oil and plum syrup and gently stir with chopsticks to set. You will meet eggplant beef dishes that are very tender and different.

 

 

 

[곶감을 가지고 우리나라 전통 디저트, '곶감단지'를 만들어 봤어요]

↓ 아래 URL을 클릭해주세요! 

 

곶감을 가지고 우리나라 전통 디저트, '곶감단지'를 만들봤어요 (곶감요리 레시피/Traditional Korean

오늘은 한국 전통 디저트인 '곶감단지'를 만들어볼 거예요. 일명 '곶감 황금주머니'(곶감 단지) 만드는 법을 공개해볼 거예요. 기본적으로 곶감은 생감이 완숙되기 전에 껍질을 벗겨 건조시킨 것

sangmusang.tistory.com

 

반응형