오늘은 한국 전통 디저트인 '곶감단지'를 만들어볼 거예요.
일명 '곶감 황금주머니'(곶감 단지) 만드는 법을 공개해볼 거예요.
기본적으로 곶감은 생감이 완숙되기 전에 껍질을 벗겨 건조시킨 것이기 때문에 쫄깃한 식감이 일품입니다.
또 우리나라 명절에도 많이 활용되는 과일 중 하나이기 때문에 수정과나 일반 요리 등 다양한 식재료로 활용됩니다.
곶감은 단감이나 홍시보다 영양성분이 4배 정도 높아진다고 하니, 진정한 영양 덩어리라고 해도 손색이 없습니다.
또한 곶감은 포도당과 과당이 풍부해 숙취 해소에도 효능을 발휘하며, 피로 해소, 눈 건강에도 탁월한 효능을 발휘합니다.
이러한 영양의 보고인 곶감을 가지고, 곶감 단지를 만들어 먹는 것은 건강과 맛을 동시에 잡는 행위라고 할 수 있습니다.
곶감 단지(곶감 황금주머니)는 호두, 아몬드, 땅콩, 잣 등의 견과류와 건포도 크랜베리, 해바라기 씨를 곶감 속에 넣어서 아주 달콤하면서도 안에 들어간 견과류 덕분에 고소한 맛도 함께 즐길 수 있는 간식입니다.
그럼 지금부터 영상을 통해 곶감 황금주머니(곶감 단지) 만드는 법을 확인해보실까요?
[Eng sub]
Today, I'm going to make 'Dried Persimmon Danji', a traditional Korean dessert.
I'm going to show you how to make a so-called 'Dried persimmon golden bag' (dried persimmon jar).
Basically, dried persimmons are peeled and dried before the raw persimmons are fully ripened, so the chewy texture is excellent.
Also, as it is one of the fruits that is often used in Korean holidays, it is used as a variety of ingredients such as 'Sujeonggwa' and general dishes.
Dried persimmon jar (dried persimmon golden pouch) is a snack that contains nuts such as walnuts, almonds, peanuts, and pine nuts, as well as raisins, cranberries, and sunflower seeds in dried persimmons.
Now, shall we check how to make a 'golden bag of dried persimmons' (dried persimmon jar) through a video?
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[재료]
곶감, 견과류(아몬드, 땅콩, 호두, 해바라기씨, 건포도, 크렌베리), 대추, 꿀, 계핏가루
[레시피 과정]
1) 곶감은 꼭지를 떼서 씨를 제거한 후, 구멍을 내준다.
2) 곶감 안에 들어갈 내용물들을 손질한다
3) 호두, 아몬드, 땅콩은 먹기 좋은 크기로 잘라 주고 대추는 씨를 제거한 후 돌려깎기하여 채 썰어준다.
4) 건포도, 크린베리, 잣 등의 견과류에 시나몬(계핏가루)과 꿀을 넣어서 농도를 맞혀준다.
5) 곶감 속에 손질한 재료들을 채워서 예쁜 곶감 보따리(곶감 단지)를 만들어준다.
6) 냉동실에 1시간 이상 넣어서 곶감 황금 보따리(곶감 단지)모양을 잡아준다.
7) 예쁜 곶감 황금보따리 만들어 드시고 부자 되세요.
[Eng sub]
[Ingredient]
Dried persimmon, nuts (almond, peanut, walnut, sunflower seed, raisin, cranberry), jujube, honey, cinnamon powder
[Recipe process]
1) Remove the stem, remove the seeds, and make a hole in the dried persimmon.
2) Trim the contents inside the dried persimmon
3) Cut walnuts, almonds, and peanuts into bite-size pieces. Remove the seeds of jujubes, then cut them into shreds.
4) Adjust the concentration by adding cinnamon (cinnamon powder) and honey to nuts such as raisins, cranberries, and pine nuts.
5) Fill the dried persimmon with the trimmed ingredients to make a pretty dried persimmon bundle (dried persimmon jar).
6) Put it in the freezer for at least 1 hour to shape the dried persimmon golden bundle (dried persimmon jar).
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