안녕하세요.
이제 곧 있으면 민족의 명절 '추석' 입니다.
다가올 추석을 맞이 해서 많은 분들이 좋아하는 우리나라 전통 떡인 '설기떡'을 준비해봤습니다.
특별히 이번에는 좀 다르게 백설기에 블루베리 색을 입혀서 다양한 모양으로 '설끼떡'을 예쁘게 만들어봤습니다.
이름하여, '블루베리 백설기' (Blueberry ricecake)
'블루베리 설기떡'이라고 불러도 좋습니다.
또한 블루베리 백설기는 아기 돌잔치,100일 잔치에도 요긴하게 활용되는데요.
손자,손녀,아들,딸을 위해 특별한 날에도 블루베리 백설기는 최고의 디저트가 될 수 있습니다.
생각보다 블루베리 백설기 만드는 법이 어렵지 않으니까 영상 보시면서 한 번 따라 만들어보세요. 본인이 직접 만든 설기떡을 사랑하는 이들과 나누는 것도 의미있는 일이 될 수 있을거 같습니다.
[Eng sub]
Today, I prepared 'Seolgitteok', a traditional Korean rice cake that many people like.
Especially this time, I made 'Seolkitteok' in various shapes by applying blueberry color to Baekseolgi a little differently.
Named, 'Blueberry Baekseolgi' (Blueberry ricecake)
You can also call it 'Blueberry Seolgitteok'.
In addition, blueberry snowflakes are useful for baby first birthday parties and 100th day parties.
Blueberry Baekseolgi can be the best dessert for grandchildren, granddaughters, sons, and daughters even on special days.
It's not as difficult to make blueberry snowflakes as you might think, so watch the video and follow along.
I think it can be meaningful to share seolgitteok you made yourself with your loved ones.
[재료]
쌀가루 480g, 설탕, 블루베리, 해바라기씨
[감잼 만드는 법]
감, 밤, 건포도, 호두, 설탕을 용기에 넣고 졸여줍니다. 참 쉽죠?
[Eng Sub]
[ingredient]
480g rice flour, sugar, blueberry, sunflower seeds
[How to make persimmon jam]
Put persimmons, chestnuts, raisins, walnuts, and sugar in a container and boil them down. How easy is it?
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[레시피 과정]
1. 쌀가루를 채러 걸러준 뒤, 1-2시간 정도 냉장고에서 숙성 시켜 줍니다.
2. 블루베리는 물 20ml와 함께 넣고 믹서기로 갈아서 2/3 수준으로 졸여줍니다.
3. 숙성시킨 쌀가루를 다시 채로 걸러준 뒤, 블루베리로 수분을 적당히 넣어주세요. 그다음에는 손으로 꽉 잡아서 살짝 뭉쳐지게 되면 적당한 수분량이 됩니다. 이후 다시 채로 내려주면 준비가 끝나게 됩니다.
4. 설탕을 취향에 맞게 적당량을 넣은 후 꼼꼼하게 틀에 넣어줍니다.
(설탕은 수분을 함유하고 있어서 멍울이 생기기 때문에 틀에 넣기 전에 넣습니다.)
5. 스크래퍼나 카드 등으로 윗 면을 평평하게 만들어 줍니다.
6. 물이 끓어 오르면 찜틀에 넣고 20분 정도 쪄 줍니다.
7. 이후 블루베리 백설기를 예쁜 그릇에 담은 다음, 집에 있는 견과류나 생과일 등으로 토핑해주세요.
맛있는 블루베리 백설기를 만들어서 명절이나 특별한 날에 가족, 친지, 지인분들과 오순도순 나누어 드셔보세요.
[Eng Sub]
[Recipe Process]
1. After straining the rice flour, leave it in the refrigerator for 1-2 hours.
2. Add blueberries with 20ml of water and grind them with a blender to reduce to 2/3 level.
3. After straining the aged rice flour again, add enough moisture with blueberries. After that, hold it tightly with your hands and slightly clump it together, and it will have the right amount of moisture. After that, put it down again and you're ready to go.
4. Add an appropriate amount of sugar according to your taste and carefully put it into the mold.
(Sugar contains moisture and forms lumps, so add it before putting it in the mold.)
5. Flatten the top surface with a scraper or card.
6. When the water boils, put it in a steamer and steam it for about 20 minutes.
7. After that, put the blueberry Beksulgi in a pretty bowl, then top it with nuts or fresh fruits you have at home.
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