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요리하는 일상

오늘은 이탈리아 요리를 만들어볼까요? (바질페스토 뇨끼와 크림소스 뇨끼 동시에 만들기) Creamy Sauce Gnocchi & Basil Pesto Gnocchi Recipe

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안녕하세요~ 

오늘 뭘 만들어서 먹어볼까 고민하던 찰나에 이탈리아 대표 전통 요리인 '뇨끼'(Gnocchi)를 만들어먹어야겠다는 생각이 들었습니다.

그럼 바질 페스토 뇨끼?  크림소스 뇨끼? 어떤 걸 만들어 먹을까??
고민하지 말고, 둘 다 만들어 먹어보자는 욕심을 부려서 2가지의 뇨끼를 한 번에 만들어보게 됐습니다.

[알쓸상식] 뇨키는 고대 로마 시대부터 먹었던 오래된 요리로서 파스타의 일종으로, 감자와 치즈와 밀가루를 반죽하여 익혀서 먹는 이탈리아 대표 요리 중 하나입니다. 

손님맞이 집들이 요리로도 제격이며, 지인분들과 홈파티에 내놓기 좋은 음식이죠! 
그럼 지금부터 크림소스 뇨끼와 바질 페스토 뇨끼를 만들어보도록 할까요?

 

[Eng sub]

What are you going to eat today? okay! I decided!! Today I have to make 'Gnocchi'!!


Basil Pesto gnocchi? Creamy Sauce Gnocchi? what would you like to make??
Don't worry, let's make both!

 

[Basic common sense] Gnocchi is a type of pasta that has been eaten since ancient Roman times. It is one of the representative Italian dishes eaten by kneading potatoes, cheese, and flour.

 

Shall we make cream sauce gnocchi and basil pesto gnocchi from now on?

 


[재료]
감자, 밀가루, 파마산 가루, 소금, 후추, 바질, 생크림, 양송이, 마늘, 양파

[레시피 과정]
(반죽하기)
1) 감자는 푹 익혀서 덩어리 없이 으깨어 준비합니다.
2) 밀가루는 감자의 1/3 정도 준비하여 조금씩 넣어가며 반죽을 해줍니다.  중간에 소금과  파마산 가루 , 넣어서 완성합니다 (30분 정도 냉장고에 넣어주면 더욱 쫄깃한 식감을 느낄 수 있습니다)
3) 받쳐주는 판에 밀가루를 뿌려 들러붙지 않게 하고 길게 늘여서 동글동글하게 썰어서 포크로 모양을 내줍니다.
4) 물에 소금을 넣고, 팔팔 끓어오르면 뇨끼를 넣고 동동동~ 뇨끼가 떠오르면 체에 밭쳐서 물기를 없애줍니다.
5) 1/2은 크림수프 나머지 1/2는 바질소스에 사용할 겁니다. 바질에 사용할 뇨끼는 팬에 노릇하게 구워 줍니다.

(소스 만들기)
♡크림소스 뇨끼♡
팬에 버터를 두르고 마늘, 양파, 양송이를 노릇하게 볶다가 생크림을 붓고 끓어오르면 후추, 소금, 파마산 가루를 넣어서 스위트 한 맛을 느끼도록 해줍니다.

♡바질 페스토 뇨끼♡
바질 30g을 깨끗하게 씻은 후 물기를 제거하고 믹서기에 바질, 소금, 마늘, 파마산 가루, 올리브유 5스푼 정도를 넣은 후 갈아줍니다. 잣을 같이 넣어줘도 맛있어요!

두 가지 뇨끼를 동시에 만들어서 이탈리아 요리의 정수를 느껴보세요~!

 

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[Eng sub]

[Ingredient]
Potato, Flour, Parmesan Flour, Salt Pepper, Basil, Fresh Cream, Mushroom, Garlic, Onion

[Recipe process]
(Kneading)
1) Prepare potatoes by mashing without lumps after cooking them well.
2) Prepare 1/3 of the potato flour and add little by little to knead the dough. Add salt and Parmesan powder in the middle to finish (Put it in the refrigerator for about 30 minutes for a more chewy texture)
3) Sprinkle flour on the supporting plate to prevent it from sticking, stretch it out and cut it into round shapes with a fork.
4) Add salt to the water, and when it comes to a boil, add the gnocchi.
5) 1/2 will be used for cream soup and the other 1/2 for basil sauce. Toast the gnocchi for the basil in a pan.

(Make the sauce)
♡Cream Sauce Gnocchi♡
Put butter in a pan and fry garlic, onion, and mushroom until golden, then pour in whipped cream and when it boils, add pepper, salt, and Parmesan powder to give it a sweet taste.

♡Basil Pesto Gnocchi♡
After washing 30g of basil, remove the water and add basil, salt, garlic, parmesan powder, and 5 tablespoons of olive oil to the blender and grind. It is delicious even if you add pine nuts together!

Two gnocchi at the same time!!
Experience the taste of Italy!

 

 

 

 

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