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요리하는 일상

고구마 맛탕보다 별미인 '감자맛탕' 만들어봤어 (맛있는 감자맛탕 만들기)

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안녕하세요!

요새 감자가 제철이죠? 


제철에 나는 요리 재료로 음식을 만드는 것은 요리의 가장 기본이랍니다. 
그래서, 오늘은 제철 채소인 감자를 가지고 '감자맛탕'을 만들어볼거에요. 물론 맛탕계의 대부인 고구마 맛탕과 비슷한 맛이라고 생각하면 오산입니다.

 

적절한 단맛은 물론이고, 갖은 야채들로 무장한 영양가득 한끼식사인 '감자맛탕'은 생각보다 식재료들이 많이 필요하지 않아서, 누구나 쉽고 간단하게 만들 수 있는 간편식입니다.


특히, 감자는 마그네슘, 비타민, 철분 등이 풍부하여 성장기 어린이에게 아주 좋은 채소이기 때문에 아이들 간식거리로도 아주 제격이랍니다. 

그럼 지금부터 이 요리만 먹고싶다 3편, '감자맛탕' 만드는 법을 알려드릴게요! 
그럼 지금부터 감자맛탕을 맛나게 만들어보자고요.

 

[Eng SUB]

Potatoes are in season right?
Making food with seasonal ingredients is the most basic of cooking.
So, today, I'm going to make 'Potato Mattang'(Candied Sweet Potatoes) with potatoes, a seasonal vegetable!

'Potato Mattang', a nutritious one-dish meal equipped with a variety of vegetables as well as the appropriate sweetness!!

It doesn't require as many ingredients as you think, so it's a nutritious snack that can be easily made in a snap.

In particular, potatoes are very good vegetables for growing children as they are rich in magnesium, vitamins, and iron.
Therefore, it is also very suitable as a snack for children.

So, from now on, I want to eat only this dish, part 3, I'm going to show you how to make 'Potato Mattang'.

 

Let's make 'Candied sweet potatoes' with me.

 

 

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[겨울철 누구나 찾을법한 맛 좋은 간식거리, '고구마 맛탕' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
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[재료]
감자, 파프리카, 고추, 마늘, 밀떡, 버터, 올리브유, 소금, 간장, 잣, 설탕, 물

[레시피 과정]
1) 감자는 깨끗하게 씻긴 후, 겉표면에 십자모양으로 칼집을 내어서 익혀준다.
2) 익힌 감자 껍질을 벗겨준다. 감자를 삶아준 뒤, 껍질을 벗기면 잘 벗겨지기 때문입니다.
3) 버터와 식용유를 섞어서 전자레인지에 넣고 20~30초 동안 녹여준다.
4) 파프리카와 고추, 마늘을 큼직하게 썰어서 버터+식용유 소스로 발라준 뒤, 10분 정도 재워준다.
5) 에어프라이어에 감자를 20-30분 정도 돌려준다. 중간에 한번 감자를 뒤집어준 뒤, 손질한 야채를 넣고 다시 에어프라이어로 구워준다.
6) 설탕과 물을 같은 동량으로 넣고 팔팔 끓이다가, 중간불로 끓여서 반으로 졸여준다.
7) 에어프라이어로 구운 감자와 야채를 끓여놓은 시럽에 넣고 버무린 뒤, 설탕물에 재워둔 밀떡을 넣고, 간장 1스푼을 넣어 추가로 버무려주면 '감자맛탕'이 완성된다. 토핑으로 잣을 올려주면 더욱 품위가 있는 요리가 되겠죠?

 

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[Eng SUB]

[Ingredient]
Potatoes, paprika, red pepper, garlic, wheat rice cake, butter, olive oil, salt, soy sauce, pine nuts, sugar, water

[Recipe process]
1) After washing the potatoes, make a cross-shaped cut on the surface of the potatoes and cook them.
2) Peel the cooked potatoes. (If you peel the skin after boiling the potato, it will come off easily)
3) Mix butter and cooking oil, put it in the microwave and melt it for 20~30 seconds.
4) Chop paprika, red pepper, and garlic into large pieces and spread with butter + cooking oil sauce, then marinate for 10 minutes.
5) Return the potatoes to the air fryer for about 20-30 minutes.
(After turning the potatoes over once in the middle, add the trimmed vegetables and bake them again in the air fryer)
6) Add equal amounts of sugar and water and bring to a boil, then boil over medium heat and bring to a boil in half.
7) Put potatoes and vegetables baked in the air fryer in the boiled syrup and toss, then add wheat rice cake soaked in sugar water, add 1 tablespoon of soy sauce, and toss additionally to make 'Candied Sweet potatoes'.
(If you add pine nuts as a topping, it will be more elegant!)

 

 

 

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