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요리하는 일상

밥도둑 '연어장', 집에서 간단하게 만들어먹을 수 있어요 | 연어장과 연어덮밥 만드는 법 | How to make salmon rice bowl

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안녕하세요.

오늘은 간장게장과 비교해도 손색이 없는 공식 밥도둑, '연어장과 연어덮밥'을 만들어볼 거예요. 

 

사실 아이들을 위해 연어장과 새우장을 함께 만들어줘 봤는데요. 그중에서도 단연 인기 반찬은 역시나 연어장이더라고요. 

 

우리 맏아들이 원래 간장게장 킬러였는데, 제가 만들어 준 연어장에 맛을 들이면서 이젠 연어장 킬러가 되고 말았네요. 

 

이리 하여, 아주 맛있는 연어장 레시피를 많은 분들께 공유해보고자 블로깅을 끄적여봅니다.

 

탱글탱글 부드러운 연어와 간장이 어우러진 밥도둑 끝판왕 연어장, 그리고 따끈따끈한 밥 위에 연어장을 올려준 연어덮밥이면 한 끼 식사가 뚝딱 해결됩니다.

 

물론 연어 손질법과 연어장의 핵심요소인 '간장 국물 레시피'까지 한번에 공개합니다. 

 

누구든지 한번 배우면 손쉽게 만들 수 있는 연어장과 연어장 덮밥, 지금부터 영상을 통해 맛있는 연어장과 연어덮밥 레시피를 확인해주세요.

 

[Eng Sub]

Today, I'm going to make rice thief, salmon paste and salmon rice bowl that are comparable to soy sauce crab sauce.


I made salmon and shrimp paste together for the kids. The most popular side dish is, of course, salmon paste.

My son really liked the soy sauce crab. After tasting the salmon paste I made, I have come to really like salmon paste.

I'm blogging to share this very delicious salmon sauce recipe with many people.

Salmon paste, the king of rice thieves, with soft salmon and soy sauce, and salmon rice topped with salmon sauce on top of hot rice, make for a complete meal.

This time, we will reveal the method of preparing salmon and the 'soy sauce recipe', which is a key element of salmon sauce.

Salmon paste and salmon sauce rice that anyone can easily make once they learn it, check out the delicious salmon paste and salmon sauce recipe through the video from now on.

 

 

 

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[재료]

종이컵 기준 : 설탕 1컵, 간장 4컵, 물 4컵, 청하 1컵, 맛술 1컵, 마늘 3~4개, 생강, 파, 가쓰오부시, 다시마

 

[Ingredient]
Paper cup standards: 1 cup sugar, 4 cups soy sauce, 4 cups water, 1 cup Cheongha, 1 cup cooking wine, 3-4 garlic, ginger, green onion, katsuobushi, kelp

 

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[만드는 과정] 

1) 연어장 국물 만드는 방법은 영상을 통해 확인해주세요. 

2) 연어장 국물을 끓이는 동안 연어를 손질해볼까요?

3) 얼음과 청하 1컵을 용기에 넣고, 그 안에 연어를 5~10분 정도 재워둡니다. 이렇게 해주면 연어 특유의 잡내도 없어지고, 연어살이 수축되어 식감도 좋아집니다.

4) 이제 채소 손질을 해볼게요. 먼저 양파, 생강, 깻잎, 마늘, 홍-청고추를 얇게 썰어줍니다.

5) 5~10분 정도 재워둔 연어를 3~5mm가량의 먹기 좋은 두께로 썰어주세요.

6) 넉넉한 볼에 썰어놓은 연어를 놓은 후 손질한 야채를 올려주세요. 

7) 미리 식혀 놓은 연어장 국물을 부어준 뒤, 월계수 잎과 깻잎, 고추를 넣어주세요. 

8) 약 3~4시간정도 숙성시켜주면 연어장이 완성됩니다. 3~4일 정도 숙성시켜주면 더욱 맛있는 연어장이 됩니다.

9) 연어덮밥은 따끈한 밥 위에 미리 만들어 놓은 연어장을 올려주면 대표 밥도둑인 '연어덮밥'이 완성됩니다.

 

[Recipe process]
1) Check out the video to learn how to make salmon paste soup.
2) Shall we trim the salmon while the salmon sauce is boiling?
3) Put ice and 1 cup of soju in a container and marinate the salmon in it for 5 to 10 minutes. If you do this, the fishy smell peculiar to salmon will disappear, and the salmon meat will shrink and the texture will improve.
4) Now, let's trim the vegetables. First, thinly slice onion, ginger, sesame leaves, garlic, and red and green peppers.
5) Slice the salmon that has been marinated for 5 to 10 minutes into bite-sized pieces of about 3 to 5 mm.
6) Place the salmon in a large bowl and place the trimmed vegetables on top.
7) After pouring the cooled salmon sauce, add bay leaf, sesame leaf, and red pepper.
8) If you let it mature for about 3-4 hours, the salmon paste is complete. If you ferment it for 3-4 days, it becomes a more delicious salmon paste.
9) For salmon rice topped with warm rice, put salmon paste prepared in advance to complete 'salmon rice bowl', the representative rice thief.

 

 

 

 

 

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