안녕하세요!
오늘은 명절을 책임지는 대표요리! '모듬전'을 만들어 볼거에요.
모듬전은 기름을 두른 팬에 밀가루와 계란을 묻혀 지져서 만든 우리나라 대표 고유음식이죠? 전요리를 만들때는 어류, 육류, 채소류 등 온갖 다양한 재료가 사용되며, 평소 비오는 날 막걸리/동동주와 궁합이 좋은 음식입니다.
그중에서도 가장 인기있는 전요리라고 할 수 있는 "동그랑땡, 깻잎전, 고추전, 표고버섯전, 연근전 만드는 법"을 공개할테니, 아래 영상에 나오는 모듬전 레시피를 참고하셔서 다가오는 명절에 온가족의 입안이 행복해지셨으면 좋겠습니다.
[Eng sub]
hello!!
Today's signature dish is responsible for the holidays! I'm going to make 'Assorted Pancake'.
Assorted jeon is Korea’s signature dish made with flour and eggs in a pan covered with oil.
When making pre-cooked meals, all kinds of ingredients are used, such as fish, meat, and vegetables, and it is a food that goes well with traditional Korean liquor on rainy days.
Among them, the most popular pre-dish, "How to make round pancakes, sesame leaf pancakes, red pepper pancakes, shiitake mushroom pancakes, and lotus root pancakes," please refer to the assorted pancake recipe in the video below to make it delicious.
[재료]
돼지고기, 소고기 각각 300g, 깻잎, 피망, 연근, 고추, 표고버섯
[고기 소 양념재료]
두부, 파, 마늘, 양파, 고추, 밀가루, 깨소금, 소금, 참기름, 후추가루, 간장, 설탕, 계란
[레시피 과정]
1) 야채를 깨끗하게 손질하여 물기를 완전히 제거해줍니다.
2) 연근은 0.5cm 정도로 썰어줍니다.
3) 표고버섯은 기둥을 제거해주세요.
4) 고추는 양끝을 잘라준 뒤, 반으로 잘라서 씨를 제거해주세요.
5) 깻잎은 먼지와 티끌을 제거하기 위해 식초물에 담궈놓았다가 빼서 물기를 제거해주세요!
6) 손질이 끝나면, 손질한 야채들을 밀가루에 묻혀 준비해주세요.
7) 다진 소고기와 돼지고기에 소금 1/2스푼, 간장 1스푼, 후추, 깨소금, 설탕, 참기름, 마늘, 계란을 넣고 찰지게 치대어주세요.
8) 양념한 고기를 손질한 야채들에 넣어서 예쁜 모양으로 만들어준 뒤, 밀가루와 계란물에 묻혀주세요.
9) 팬에 기름을 충분히 두르고 중불로 불조절을 하여 노릇노릇하게 구워주면 모듬전이 완성됩니다.
*명절도 다가오는데, 집에서 온 가족들과 오순도순 모듬전을 만들어서 즐겁게 냠냠 하시는 것도 좋을거 같습니다.*
[Ingredients]
Pork and beef 300g each, sesame leaves, green pepper, lotus root, red pepper, shiitake mushrooms
[Meat and beef seasoning ingredients]
Tofu, green onion, garlic, onion, pepper, flour, sesame salt, salt, sesame oil, black pepper, soy sauce, sugar, egg
[Recipe Course]
1) Clean vegetables and remove moisture.
2) Cut the lotus root into 0.5cm.
3) Remove the pillars for shiitake mushrooms.
4) Cut the red pepper at both ends and cut it in half to remove the seeds.
5) Soak sesame leaves in vinegar water to remove dust and dirt, then remove it to remove moisture!
6) After finishing, prepare the vegetables with flour.
7) Add 1/2 tablespoon salt, 1 tablespoon soy sauce, pepper, sesame salt, sugar, sesame oil, garlic, and eggs to the minced beef and pork and knead them firmly.
8) Put the seasoned meat in the trimmed vegetables and make a pretty shape, then spread it in flour and egg water.
9) Put enough oil in a pan, heat it over medium heat, and bake it brown to complete assorted pancakes.