안녕하세요!
오늘은 여름의 별미, 무생채를 만들어보려고 해요! :)
무를 채 썰어서 식초, 설탕, 고추가루 등을 넣고 만들어 먹는 우리나라 대표 생채요리 입니다.
때로는 오징어, 조개 등 해산물 데친것을 넣고 함께 무쳐먹기도 하는 응용 요리로도 변화하기도 합니다.
무생채 만드는 법도 상당히 간단한 편이라 누구나 집에서 쉽게 만들어먹을 수 있는 밑반찬입니다! :)
그럼 지금부터 맛있는 무생채 만드는 법을 공개해보도록 할게요!
영상을 통해 무생채 황금레시피를 확인해주세요!
[ENG SUB]
Hello!
Today I’m going to make a summer delicacy, radish! :)
t is a representative of Korea that cuts radish into pieces and makes raw vegetables such as vinegar, sugar, and red pepper powder.
It will also change into an applied dish where squid, shellfish, and other boiled seafood are eaten together.
The method of making radish is quite simple, so it's a side dish that anyone can easily make and eat at home! :)
Then, from now on, I'll show you how to make delicious radish vegetables!
Check out the recipe through the video!
[재료]
무 1개, 부추, 대파, 마늘
[양념 재료]
고추가루 2컵(소주잔), 마늘 1컵(소주잔), 설탕 1/2컵(소주잔), 식초 1/2컵(소주잔),
후추 약간, 고추청, 멸치액젓 1/2컵(소주잔), 깨소금
[레시피 과정]
1) 무는 채썰어서 설탕과 소금에 10분간 절여준 뒤 물만 살짝 제거해준다.
2) 준비한 양념을 차례대로 넣은 뒤 빨갛게 물들인 후, 멸치액젓과 부추, 식초를 넣고 한번 버무려주세요.
3) 마지막으로 깨소금과 고추청을 넣고 마무리해주면 맛있는 여름 밑반찬, '무생채'가 완성됩니다!
[무의 효능]
무는 노폐물을 제거해주고, 섬유질이 풍부하여 위장 청소를 도와주기 때문에 다이어트에도 효과가 좋습니다.
또한 숙취해소로 간을 보호하며 독성을 제거하여 여름철 식중독 예방에도 도움이 됩니다.
요새 시장가격의 상승으로 인해 음식 재료가 비싼편인데요. 상대적으로 싸고 영양가가 풍부한 무를 먹으면서 건강해지세요! :)
[ingredients]
1 radish, leek, garlic
[Seasoning ingredients]
2 cups of red pepper powder (soju), 1 cup of garlic (soju), 1/2 cup of sugar (soju), 1/2 cup of vinegar (soju), A little pepper, red pepper, anchovy sauce 1/2 cup (soju glass), sesame salt
[Recipe Course]
1) Shred radish, soak in sugar and salt for 10 minutes, then remove only water.
2) Add the prepared seasonings in turn, dye them red, then add salted anchovy, leek, and vinegar, and mix them once.
3) Finally, add sesame salt and red pepper paste to finish, and you will have a delicious Radish