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요리하는 일상

건강한 맛, 비네그레트 소스를 품은 '더덕 샐러드' 만들기 (feat. 비네그레트 소스 만드는 법)

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안녕하세요~!!

 

오늘은 가을 제철요리이자 말만 들어도 건강해지는 맛을 보유하고 있는 '더덕샐러드'를 만들어볼거에요! 특히 더덕은 항암요리로서도 각광을 받고 있는데요. 더덕 고유의 알싸한 맛과 함께 달콤한 비네그레트 소스의 콜라보레이션이 일품인 샐러드 요리라고 할 수 있습니다. 

그럼 지금부터 체내의 독소를 제거하고 면역력을 증강시킬 수 있는 '비네그레트 소스'를 품은 '더덕샐러드 레시피'를 공개해볼테니, 영상을 보시면서 한번 따라해보세요! 

 

 

[Eng Sub]

Today, I'm going to make 'Deodeok Salad', which is a seasonal dish in autumn and has a healthy taste just by hearing the word! In particular, deodeok is attracting attention as an anti-cancer dish. It can be said that the collaboration of the sweet vinaigrette sauce with the unique bitter taste of deodeok is a superb salad dish.

So, from now on, I'm going to reveal the 'deodeok salad recipe' with 'vinaigrette sauce' that can remove toxins from the body and boost immunity, so watch the video and follow along!

 

 

 

[재료]

더덕200g, 아스파라거스, 호두, 양송이, 당근

 

[비네그레트 소스 만들기 | vinaigrette dressing recipe for salad]

트러플오일 2큰술, 식초 1큰술, 머스터드 1/2큰술,  설탕 1/2큰술,  소금 한꼬집, 후추 조금, 다진양파 1큰술을 넣고 섞어주면 됩니다.

 

[레시피 과정]

1) 더덕은 잘 손질해준 뒤 방망이나 칼등으로 두들겨서 부드럽게 해주세요. 이후 트러플오일과 소금, 후추와 버무려준 뒤 10분 정도 재워주세요

2) 아스파라가스도 먹기좋은 크기로 썰어서 준비하고, 양송이와 당근도 썰어서 준비하면 야채손질은 끝입니다. 

 

*아스파라거스 손질법 link (How to clean asparagus link)

 

 

 

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3) 팬에 올리브오일을 두른 뒤 다진마늘을 넣고 볶다가 준비한 더덕을 넣고 살짝 구워주세요.

4) 아스파라거스, 양송이, 당근을 팬에 넣고 버터를 1스푼 넣어서 향을 더해주세요.

5) 호두도 팬에 한번 볶아서 비린 맛을 없애준 뒤, 먹기 좋은 크기로 잘라주세요.

6) 큰 접시에 재료를 넣고 비네그레트 소스를 넣어서 더덕과 함께 버무려주면 더덕샐러드 완성입니다! 

*완성된 더덕샐러드를 냉장고에 넣어준 뒤, 차갑게 해서 먹으면 완전히 천상의 맛입니다~!

 

 

 

 

[Eng Sub]

 

[Ingredient]
200g deodeok, asparagus, walnut, mushroom, carrot

[Creating Vinaigrette Sauce | vinaigrette dressing recipe for salad]
Add 2 tablespoons of truffle oil, 1 tablespoon of vinegar, 1/2 tablespoon of mustard, 1/2 tablespoon of sugar, a pinch of salt, a little pepper, and 1 tablespoon of minced onion and mix.

[Recipe process]
1) Trim the deodeok well and then beat it with a bat or knife to soften it. After that, mix with truffle oil, salt and pepper, and marinate for 10 minutes.

2) Prepare by slicing asparagus into bite-ized pieces, and slicing mushrooms and carrots to prepare vegetables.

3) Heat olive oil in a pan, add minced garlic and stir-fry, then add the prepared deodeok and bake.
4) Put asparagus, mushrooms, and carrots in a pan and add 1 tablespoon of butter to add flavor.
5) Roast the walnuts once in a pan to remove the fishy taste, and then cut them into bite-size pieces.
6) Put the ingredients on a large plate, add the vinaigrette sauce, and mix with the deodeok to complete the deodeok salad!
*Put the finished deodeok salad in the refrigerator and eat it cold. It tastes like heaven.

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