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요리하는 일상

명절요리 육전 만들기 (찹쌀가루를 활용해서 부드럽고 맛있는 육전 만드는법 | Beef Pancakes recipe)

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안녕하세요! 

오늘은 명절요리로 빠질 수 없는 전요리 중 하나인 '육전'(Beef Pancakes)을 만들어볼거에요. 

 

담백과 고소함으로 무장한 육전은 고기를 얇게 썰고 계란물과 밀가루를 입혀서 기름에 부쳐먹는 우리나라 전통 음식입니다. 전을 부치기가 무섭게 입으로 먼저 들어가는 마약과 같은 음식이기도 한 육전!! 

 

주로 우리나라 남부지방, 특히 전라도에서 즐겨 드시는 명절 음식, '육전'은 요리 초보자분들도 만들기 쉬워서 특별한 날 손님을 맞이할 때도 많이 만드시는 요리기도 합니다. 

 

보통 육전을 만들때 소고기에 밀가루를 입혀서 많이 사용하시는데, 저는 밀가루 대신 찹쌀가루를 활용해서 육전을 만드는 법을 공개하겠습니다! (찹쌀가루를 사용하면 고기가 부드러워져서 육전의 식감이 더 좋아지는 효과를 발휘합니다)

 

육전 만들기에 사용되는 고기(소고기 치맛살) 손질법부터 적환무와 당근, 깻잎, 홍고추와 함께 

맛있게 먹을 수 있는 건강식 육전 레시피를 공개할테니, 영상을 통해 확인해주세요! ^^

 

[ENG SUB]

Hello!Today, we are going to make Beef Pancakes, one of the pre-dish dishes that cannot be missed as a holiday dish.

 

Beef Pancakes is a traditional Korean food that is eaten by thinly sliced ​​meat, coated with egg water and flour, and served in oil.
MEAT PANCAKE is called Yukjeon in Korean.'Yukjeon', a holiday food that is enjoyed mainly in the southern part of Korea, especially in Jeolla-do, is easy to cook even for beginners, so it is also a dish that many people make when greeting customers on special occasions.

 

Usually, when making meat pancakes, flour is applied to beef, but I will show you how to make meat pancakes with glutinous rice powder instead of flour! (If you use glutinous rice powder, the meat becomes soft and the texture before meat is improved.)
We plan to release delicious and healthy meat warfare recipes, so check them out through the video!

 

 

[재료]

쇠고기 500g, 깻잎, 당근, 파, 적색 양배추, 홍고추, 적환무, 달걀,

소금, 후추, 찹쌀가루

 

[레시피 과정]

1) 야채 손질하기 - 깻잎과 적색 양배추, 당근을 채썰어서 준비한다.

2) 당근은 조금만 다져주고, 홍고추, 파, 적환무는 동글동글하게 썰어준다

3) 고기는 먹기좋은 크기로 썰어주고, 핏물이 있으면 키친타월로 제거하여 칼집을 살짝 내어 

소금과 후추로 간을 하여 20~30분 정도 재워줬다가 사용해준다. 

(고기의 비린 맛도 없어지고 맛은 2배 이상으로 좋아집니다)

4) 소금과 후추로 재워놓은 소고기에 찹쌀가루를 묻혀 준비 합니다

5) 달걀은 4~5개 정도 준비하여 소금을 넣고 완전히 풀어줘서 계란물을 만들어준다.

6) 여기에 미리 다져놓은 당근을 넣고 달궈놓은 팬에 넣고 노릇노릇하게 부쳐 줍니다.

7) 고명으로 깻잎, 파, 홍고추를 올려준 뒤 함께 부쳐주면 예쁘고 맛있는 육전이 완성됩니다.

 

[육전 소스 만드는 법]

간장, 식초, 물을 1:1:1 비율로 종지에 넣고 섞어주세요. 

 

[ENG SUB]

[Ingridients]500g beef, sesame leaves, carrot, green onion, red cabbage, red pepper, red radish, egg,Salt, pepper, glutinous rice flour
[Recipe course]1) Trim vegetables-Prepare sesame leaves, red cabbage, and carrots by chopping them.2) Chop carrots a little and cut red pepper, green onion, and red radish in a round shape.3) Cut the meat into easy-to-eat sizes, and if there is blood, remove it with a kitchen towel and cut it slightly. 

Season with salt and pepper and marinate for 20 to 30 minutes before using.

(The fishy taste of the meat disappears, and the taste is more than doubled)4) Prepare beef soaked in salt and pepper with glutinous rice flour5) Prepare 4~5 eggs, add salt and dissolve completely to make egg water.6) Put the chopped carrots here, and put them in a hot pan, and cook them to a golden brown color.7) Serve sesame leaves, green onions, and red chilli peppers as garnish and then serve them together to complete a pretty and delicious meat pancake.
[How to make meat sauce]

 

Mix soy sauce, vinegar, and water in a 1:1:1 ratio on a paper cut.

 

 

 

 

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