안녕하세요~! :)
오늘은 우리나라 대표 of 대표 국민반찬이라고 할 수 있는 멸치볶음(세멸치볶음)을 딱딱하지 않고 바삭하고 맛있게 만드는 법을 공개할거에요!
오래된 이야기지만, 예전에 우리 아이들 학교 등교할때 도시락 반찬으로 자주 멸치볶음을 만들어서 싸줬었는데요.
요새는 아이들이 학교에서 급식을 이용하기 때문에, 도시락에 대한 추억이 사라진지 오래되어서 살짝 아쉬운 마음도 드네요. ^^
학교에서 영양 골고루 급식이 잘 나와도, 역시 엄마손으로 만든 도시락이 최고일 때가 있었는데...
(추억 돋습니다!)
멸치는 오메가3 지방산이 대거 함유되어 있기 때문에 성장기에 있는 아이들의 두뇌발달에 좋으며, 타우린이 풍부해서 항산화 효능을 갖고 있다고 널리 알려져있죠?!
또한 혈관 속 콜레스테롤과 노폐물이 축적되는 것을 방지해주어 혈관 질환 예방에도 아주 좋기 때문에 성인이 멸치요리를 해서 드시면 건강한 생활을 영위하는데 만점 요리입니다.
그래서 오늘은 대표적인 도시락 반찬이자 아이들 영양간식과 영양반찬으로 제격인 멸치볶음 레시피를 공개해볼테니, 영상을 통해 예전의 엄마손 도시락에 자주 탑재되어 있던 "멸치볶음" 맛의 추억 속으로 함께 빠져보자구요!
[Eng Sub]
Hello~! :)
Today, we are going to show you how to make stir-fried anchovies (stir-fried anchovy), the representative of Korea's representative national side dish, without being hard, but crispy and delicious!
It's an old story, but in the past, when we were going to school for our children, we often made stir-fried anchovies as a side dish for lunch.
These days, children use meals at school, so it's been a while since the memories of lunchboxes have disappeared, so I feel a bit disappointed.
Anchovy contains a large amount of omega-3 fatty acids, so it is good for the brain development of children in the growing season, and it is widely known that it has antioxidant properties because it is rich in taurine, right?!
In addition, since it prevents accumulation of cholesterol and waste products in blood vessels, it is very good for preventing vascular disease, so if adults cook anchovy and eat it, it is a perfect dish to lead a healthy life.
We will release anchovy stir-fried anchovies recipe that is perfect for children's nutritional snacks and nutritional side dishes, so let's dive into memories of the taste of "Stir-fried Anchovy" through the video!
[재료]
세멸치200g, 청고추-홍고추 2개씩, 마늘 3알, 모든 견과류
양념: : 진간장, 설탕, 후추, 깨소금, 생강청 or 생강, 올리브유
[멸치볶음 레시피]
1) 세멸치는 채반을 활용해서 멸치 불순물을 제거한 후 사용합니다.
2) 청고추와 홍고추를 송송~ 썰어서 고추씨는 제거해주세요.
3) 마늘을 편으로 썰어놓고 견과류도 듬성듬성 썰어놓아주세요.
4) 팬을 중불로 달궈준 후, 견과류와 대추를 한번 볶아주세요.
5) 멸치도 한번 볶아서 비린맛과 냄새를 날려주세요.
6) 올리브유를 2스푼 정도 넣고 마늘을 함께 볶아준 뒤 세멸치를 넣어서 볶아주세요.
7) 간장 2스푼과 설탕3스푼 썰어놓은 청고추와 홍고추를 함께 넣어서 볶다가 견과류를 넣고 1~2분 정도 함께 볶는다.
8) 후추와 깨소금, 생강청을 넣고 볶다가 불을 끄고 올리고당을 기호에 맞게 넣어서 버무려주면 멸치볶음이 완성됩니다!
[Ingredient]200g of anchovy, green pepper-red pepper 2 pieces each, garlic 3 grains, all nutsSeasoning: Soy sauce, sugar, pepper, sesame salt, ginger green or ginger, olive oil
[Anchovy stir-fry recipe]1) Washed anchovy is used after removing impurities from anchovy using a tray.2) Cut the green pepper and red pepper and remove the pepper seeds.3) Cut the garlic into pieces and chop the nuts sparsely.4) Heat the pan over medium heat and fry the nuts and jujube once.5) Fry anchovies once to remove the fishy taste and smell.6) Add about 2 tablespoons of olive oil and stir-fry the garlic together, then add the anchovy and fry.7) Add 2 tablespoons of soy sauce and 3 tablespoons of sugar and stir-fry the sliced green pepper and red pepper together. Add nuts and fry together for 1 to 2 minutes.
8) Add pepper, sesame salt, and ginger and stir-fry, turn off the heat, and add oligosaccharide to your liking, and stir-fry anchovies!
[밥도둑, '깻잎장아찌' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
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