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요리하는 일상

대표 밥도둑 '깻잎장아찌' 맛있게 만드는 법 (깻잎장아찌 황금레시피)

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안녕하세요~!!

 

오늘은 우리나라 사람들의 밥도둑 역할을 독톡히 하고 있는 반찬의 대명사 '깻잎 장아찌'를 만들어볼거에요!

 

잠깐만! 여깃 깻잎의 효능에 대해 잠깐 알아볼까요?!

깻잎은 세계적으로 찾아봐도 우리나라만 거의 유일하게 먹는 음식중 하나입니다.(신기방기)

 

식탁 위에 보약이라 불릴만큼 영양이 풍부하고 맛도 좋은 식품 이지요~!

시금치보다 철분이 2배나 많고 엽록소가 풍부하여 세포를 되살리고 상처를 아물게 하는 지혈효과도 있답니다. 위장장애와 이뇨작용 뿐 아니라 칼슘, 칼륨, 철분이 풍부하고 식중독 예방에도 좋은 역할을 한답니다.

 

그럼 먼저 깻잎장아찌 양념장 재료를 알아볼게요!

 

 

[재료]

쪽파 6~7쪽, 마늘 두 스푼, 진간장 소주잔 기준 두컵,

깨소금 두스푼, 들기름 세스푼, 후추 약간, 고추가루 세스푼

 

[깻잎 손질 방법]

사전에 깻잎손질은 흐르는 물에 깻잎 앞-뒤를 깨끗하게 씻어내고, 

약 5분가량 찬물에 담궈서 사이사이에 낀 이물질을 제거하고 사용하면 됩니다.

 

깻잎장아찌 맛있게 만드는법

 

 

[Eng Sub]

Today, we are going to make the best side dish loved by Korean people,'Sesame Leaf Pickles'!

Wait a minute! Let’s take a look at the efficacy of sesame leaves here!

 

Sesame leaves are one of the foods that only Koreans eat even if they look around the world.

It is a food that is rich in nutrients and tastes good enough to be called a supplement on the table!

It has twice as much iron as spinach and is rich in chlorophyll, so it has a hemostatic effect that restores cells and heals wounds. In addition to gastrointestinal disorders and diuretic effects, it is rich in calcium, potassium, and iron, and plays a good role in preventing food poisoning.

 

First, let’s find out the ingredients for pickled sesame leaves

 

 

[Food Ingredients]

6~7 chives, 2 tablespoons of garlic, 2 cups of soy sauce,

2 tablespoons sesame salt, sesspoon perilla oil, a little pepper, sesspoon of red pepper powder

 

[How to care for sesame leaves]

To clean sesame leaves in advance, wash the front and back of the sesame leaves clean with running water, Soak it in cold water for about 5 minutes to remove any foreign matter stuck in the space before use.

 

 

 

[알싸한 맛이 일품인 '청양고추 다짐장' 레시피를 확인해보고 싶다면?]

↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓

 

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