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요리하는 일상

바삭바삭 '가지튀김' / '가지탕수' 만드는법!! (가지튀김 황금레시피) | Eggplant sweet and sour pork recipe

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안녕하세요~ 


평소 가지를 좋아하지 않는 분들도 많이 있을 텐데요. 

그럼에도 불구하고 '가지 튀김'요리를 싫어하시는 분들은 찾아보기 힘들 거 같습니다. 

오늘 준비한 가지 튀김은 양꼬치 집에서 파는 느낌의 가지 튀김으로 준비해봤어요~!

가지와 감자녹말가루, 그리고 양념 탕수소스와 버무린 가지 튀김 맛은 그야말로 '역대급' 입니다!! :) 


오늘은 저와 함께 바삭한 식감이 일품인 가지 튀김/가지탕수를 함께 만들어 보도록 해요! :)



[재료]

가지 2개, 감자녹말가루, 마늘, 쪽파 5~6개, 후추, 물, 

콩기름, 진간장 or 굴소스, 설탕, 토마토케첩, 참기름


[가지 튀김 / 가지 탕수 레시피]


1) 가지는 반으로 잘라준 뒤 '어슷썰기' 한다.


2) 어슷썰기로 썰어놓은 가지에 감자녹말가루로 코팅해준다.


3) 튀김 물을 준비한다. 

    - 밀가루 3스푼, 물 2컵(소주잔 기준), 소금 약간


4) 튀김 물과 감자녹말가루로 코팅해놓은 가지를 함께 섞어준 후 식용유를 넣은 팬에서 2번 튀겨준다.


5) 팬에 편으로 썰어놓은 마늘을 볶아 마늘기름을 만든 다음 설탕 2 티스푼 정도 놓고 굴소스 or 진간장을 넣어준 뒤 물 2컵(소주잔 기준), 토마토케첩을 약간 넣고 팔팔 끊이면서 녹말 물을 조금씩 넣어가며 농도를 맞춰준다.

  *주의 : 여기서 녹말물을 한꺼번에 넣어주면 풀 같이 될 수 있으니, 조금씩 넣어주면서 살짝 걸쭉해지게 만들면 적정한 농도이다.


6)  탕수소스에 미리 2번 튀겨놓은 가지를 넣고 쪽파, 후추, 깨소금(없어도 됨), 참기름으로 마무리 해준다.


7) 가지 튀김 / 가지탕수 완성!! 가족들과 함께 맛있는 가지 튀김 / 가지탕수를 드시면서, 도란도란하는 시간을 보내보세요!


가지튀김 만드는 법


[Eng Sub]

There are probably many people who don't like eggplant.

Nevertheless, it seems hard to find those who don't like'fried eggplant' dishes.

So today I prepared a cooking recipe with fried eggplant.

Eggplant and potato starch powder and fried eggplant tossed with seasoned sweet and sour sauce are perfect.

Today, let's make crispy eggplant tempura.


[Ingredients]

2 eggplants, potato starch powder, garlic, 5-6 chives, pepper, water,

Soybean oil, soy sauce or oyster sauce, sugar, tomato ketchup, sesame oil


[Eggplant sweet and sour pork recipe]

1) Cut eggplant in half and chop it.

2) Coat the sliced ​​eggplants with potato starch powder.

3) Prepare fried water.

*3 tablespoons of wheat flour, 2 cups of water (based on a shochu glass), a little salt

4) Mix fried water and eggplant coated with potato starch powder together, and fry twice in a pan containing cooking oil.

5) Stir-fry the sliced ​​garlic in a pan to make garlic oil, add 2 teaspoons of sugar, add oyster sauce or soy sauce, add 2 cups of water, tomato ketchup, and boil, add starchy water little by little to adjust the concentration.

  *Caution: If you add starchy water all at once, it can become like a paste, so if you add it little by little and make it slightly thick, it is the proper concentration.

6) Put eggplant fried twice in the sweet and sour sauce and finish with chives, pepper, sesame salt, and sesame oil.

7) Eggplant sweet and sour pork completed!! Have a delicious time with your family!

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