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요리하는 일상

'열무물김치' 맛있게 담그는 법 (열무물김치 황금레시피)

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오늘은 '열무물김치'를 만들어볼거에요.

 

열무를 소금에 절여서 양파, 쪽파, 고추, 생강 등과 함께 버무린 후 국물에 부워 담궈놓으면, 열무비빔밥, 냉면, 국수 등으로 만들어 먹을 수 있는 우리나라 고유의 별미이자 다용도로 사용 가능한 김치입니다. 

 

또 열무에는 산삼이나 인삼에 들어있는 사포닌 성분이 들어있어서 혈관을 탄력있게 해주기 때문에 고혈압과 저혈압에 아주 좋은 음식이랍니다. 

 

열무물김치 만들어 먹으면서 건강해져봅시다. 그럼 아래 영상을 통해 '열무물김치 레시피'를 확인해주세요.

 

 

[재료] 

열무 한단, 소금, 물1700cc, 건고추 3개, 마늘, 생강, 새우젓, 고추가루, 매실, 쪽파, 붉은고추, 설탕, 멸치액젓 약간

 

열무물김치 만드는 법

 

[Eng Sub]

Today we are going to make'Yeolmu Mulkimchi'!It is Korea's unique delicacy and versatile kimchi that can be eaten with yeolmu bibimbap and noodles when marinated in salt and mixed with onions, chives, peppers, ginger, etc., and then boiled in soup.


In addition, since it contains saponin contained in wild ginseng and ginseng, it makes blood vessels elastic, so it is very good food for high blood pressure and low blood pressure.
Let's get healthy by making Yulmumul Kimchi!Check out the recipe for Yeolmumul Kimchi through the video.


[Ingredients]

Yeolmu, salt, 1700cc of water, 3 dried peppers, garlic, ginger, salted shrimp, red pepper powder, Plum, chives, red pepper, sugar, a little salted anchovy

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