안녕하세요.
오늘은 가지를 가지고 '가지 말이 돌돌이'를 만들어 봤어요.
가지는 다양한 요리 재료로 활용되는데요. 튀김요리, 볶음요리 등 가지가 들어가지 않은 요리를 세는 게 나을 정도로 다양합니다.
이번에는 가지를 정성스레 굽고 돌돌 말아서 양념장을 올려놓은, 고급스러운 '가지 말이 요리'를 만들어봤습니다.
영상을 확인하신 후 따라 만들어보세요. 누구나 쉽게 돌돌이 가지말이 요리를 만들 수 있답니다.
지인 or 가족 모임에도 만족스러운 요리가 될 수 있으니, 꼭 한번 만들어보세요.
[Eng sub]
Today, I made 'eggplant roll' with eggplant.
Eggplant is used as an ingredient in various dishes. There are so many varieties that it is better to count dishes that do not contain eggplant, such as fried dishes and stir-fried dishes.
This time, I made a luxurious 'eggplant roll dish', which is carefully grilled and rolled up with seasoning sauce.
Check out the video and follow along. Anyone can easily make eggplant rolls.
It can be a satisfying dish for a gathering of friends or family, so please try it.
[재료]
가지 3~4개, 식용유, 아보카도, 명란젓, 후추, 마늘, 파, 참기름
[양념소스 레시피]
1) 아보카도와 명란젓의 껍질을 제거해준 뒤, 으깨준다.
2) 파, 마늘, 후추, 참기름을 넣어서 비벼주면 완성
[레시피 과정]
1) 가지는 세로로 길게 잘라준 뒤, 소금물에 살짝 절여준다.
2) 3~5분 정도 소금물에 절여준 후 가지의 물기를 제거하고, 키친타월로 한번 더 살짝 눌러 수분을 제거해준다.
3) 가지에 올리브유를 발라서 코팅한 후, 팬에 구워서 돌돌 말아 꽃 모양을 만들어 준다.
4) 꽃잎 모양의 가지 위에 미리 만들어 놓은 양념 소스를 살짝 얹으면 '돌돌이 가지말이'가 완성됩니다.
[Ingredient]
3~4 eggplant, cooking oil, avocado, cod roe, pepper, garlic, green onion, sesame oil
[Sauce Sauce Recipe]
1) Remove the skins of the avocado and cod roe, then mash them.
2) Add green onion, garlic, pepper, and sesame oil and mix to complete.
[Recipe Process]
1) Cut the eggplant lengthwise and then lightly pickle it in salt water.
2) After pickling in salt water for 3 to 5 minutes, remove the water from the eggplant, and gently press it again with a kitchen towel to remove the moisture.
3) Coat the eggplant with olive oil, then bake it in a pan and roll it up to make a flower shape.
4) Put a little seasoning sauce on top of the eggplant in the shape of a petal to make the eggplant roll.
[추억의 간식, '보리빵' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓
['깻잎 부침개' 간단 레시피를 확인해보고 싶다면?]
↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓
'요리하는 일상' 카테고리의 다른 글
간단 반찬으로 제격, '소고기 가지볶음' 만들기 (가지 소고기 볶음 황금레시피) (0) | 2022.10.02 |
---|---|
곶감을 가지고 우리나라 전통 디저트, '곶감단지'를 만들봤어요 (곶감요리 레시피/Traditional Korean dessert) (0) | 2022.09.15 |
알싸한 맛이 일품, '청양고추 다짐장' 만들어봤어요! (청양고추 다짐장 황금레시피) (0) | 2022.08.18 |
'무'를 가지고 '무전'(무 부침개) 만들어 봤어요 (무를 활용한 요리 레시피) (0) | 2022.07.05 |
지옥에서도 극찬한 감동의 맛, '에그인헬'(Egg in Hell)을 만들어봤어요! (0) | 2022.04.26 |