갑자기 배가 출출해져서 간단히 만들어 먹을게 모가 있을까 고민하던 찰나, 어릴 때부터 정말 좋아했던 음식인 '간장 비빔국수'가 메뉴 리스트에 올라가면서 집에서 간단히 해 먹게 됐습니다.
예전에 어머니께서 손수 만들어 주셨던 추억의 맛을 재현하진 못했지만, 특유의 레시피를 알고 있었기 때문에 비슷한 맛을 따라 할 순 있었어요. 역시 요리를 맛있게 먹어본 놈이 맛도 비슷하게 낼 수는 있는 거 같습니다.
혼자 자취를 하는 분이건, 요리를 못하시는 분이건, 뚝딱 만들어서 드실 수 있을 만큼 레시피가 정말 간단해서 집에서 간단하게 만들어 드실 수 있는 국수 레시피입니다.
특히 간장국수는 달달하면서 짭조름한 맛을 좋아하시는 분이라면, 더욱 강추하는 간편 요리 중 하나입니다.
그럼 지금부터 간장 국수 간단 레시피를 알려드릴게요.
[Eng Sub]
I was suddenly hungry and I was wondering if there was anything I could make simple to eat, and when 'Soy Sauce Bibim-guksu', a food I've loved since I was little, went up on the menu list, I decided to make it at home.
I couldn't reproduce the taste of memories my mother made by hand in the past, but I was able to follow a similar taste because I knew the unique recipe. After all, it seems that someone who has tasted the food can taste the same.
This is a noodle recipe that can be easily made at home because the recipe is so simple that you can make it and eat it right away, whether you are on your own or can't cook.
In particular, soy sauce noodles are one of the simple dishes that I highly recommend if you like sweet and salty taste.
So, from now on, I will show you a simple soy sauce noodle recipe.
[레시피 과정]
1. 먼저 끓는물에 소면을 삶아주세요. 대략 1인분 기준으로 500원짜리 동전 크기 만큼의 소면을 손에 움큼 쥐신 다음 끓는 물로 삶아주시면 됩니다.
2. 삶은 소면을 찬물에 넣고 샤워시켜주신 후 물기를 빼주세요.
3. 양념장을 만들어볼 건데요. 간장 3큰술, 설탕 1큰술, 참기름 1스푼, 다진 마늘 1큰술, 고춧가루 반 스푼, 깨소금 약간을 넣어주신 후 휘리릭~ 비벼주시면 뚝딱 간장 국수 양념장이 완성됩니다.
4. 양념장과 삶아 놓은 소면을 함께 비벼주면 간장 비빔국수가 완성됩니다.
[Recipe Process]
1. First, boil somen noodles in boiling water. Hold a handful of somen noodles, approximately the size of a coin per serving, and boil it in boiling water.
2. Put the boiled somen noodles in cold water and take a shower, then drain the water.
3. I'm going to make a seasoning sauce. Add 3 tbsp soy sauce, 1 tbsp sugar, 1 tbsp sesame oil, 1 tbsp minced garlic, half a tbsp red pepper powder, and a little sesame salt.
4. Mix soy sauce and boiled somen noodles together to make soy sauce bibim noodles.
[간단하면서도 건강에 좋은 반찬 만들기의 정수, '소고기 가지볶음' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓
[곶감으로 만든 우리나라 전통 디저트, '곶감단지' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓
오늘은 가족 또는 지인분들 함께 간장 비빔국수 한 끼 만들어 드시는 것 어떨까요?!
How about making a meal of soy sauce bibim noodles with your family or acquaintances today?!
[메인 요리로 손색없는 '가지말이 돌돌이' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓
[혈관 건강에 특효 재료인 비트를 활용한 '비트 나물무침' 레시피를 확인해보고 싶다면?]
↓ 아래 URL을 클릭해주세요! ↓
'요리하는 일상' 카테고리의 다른 글
아침 건강을 책임지는 초간단 요리, '수제 요거트' 만들어봤어요 (수제 요거트 간단 레시피) (2) | 2022.10.26 |
---|---|
제철 은갈치는 제주도 성산포 은갈치 입니다 (제주도 성산포 은갈치 구매 및 요리 먹방 후기) (0) | 2022.10.25 |
혈관 청소부, '비트'를 이용해서 나물무침 요리 만들었어요! (건강요리 '비트 나물 무침' 레시피) (0) | 2022.10.24 |
간단 반찬으로 제격, '소고기 가지볶음' 만들기 (가지 소고기 볶음 황금레시피) (0) | 2022.10.02 |
곶감을 가지고 우리나라 전통 디저트, '곶감단지'를 만들봤어요 (곶감요리 레시피/Traditional Korean dessert) (0) | 2022.09.15 |