안녕하세요.
오늘은 우유로 간단하게 만들 수 있는 플레인 요거트 베이스의 수제 요거트를 만들어볼 거예요. 바나나와 견과류, 꿀이 토핑으로 들어간 듣기만 해도 맛있는 수제 요거트를 만들어봤습니다.
시중에서 판매하는 요거트에 약간 질린 감도 있고, 요거트를 평소에 즐겨먹는데 수제 요거트를 만들어 먹은 적도 없고 해서 겸사겸사 만들어봤어요.
요거트는 세계 5대 영양식품으로도 유명한데요. 발효식품으로는 가장 대중적인 음식이자 디저트로써 좋은 효능을 갖고 있습니다. 인위적으로 당을 첨가한 시중 판매 요거트보다는 집에서 직접 만든 플레인 요거트(그릭 요거트)가 건강이나 영양적으로 우수하다고 합니다.
요거트는 많은 분들이 아시다시피 장 건강, 소화촉진, 심장 건강, 골다공증 예방, 면역력 강화, 식욕감소와 비만을 개선해주는 역할을 하고 있습니다.
디저트용 뿐 아니라 한끼 식사대용으로도 수제 요거트는 확실한 역할을 해줍니다. 수제 요거트는 대부분 플레인 요거트 베이스이기 때문에 과일이나 견과류 등과 함께 토핑으로 얹어서 드시면 씹는 식감을 두배로 살리면서 한 끼 식사와 비슷한 포만감도 느끼실 수 있답니다.
그럼 지금부터 수제요거트 만드는 법을 아래 영상 url을 통해 공개해보도록 하겠습니다.
[Eng sub]
Today, I'm going to make plain yogurt-based homemade yogurt that can be easily made with milk. I made delicious homemade yogurt with banana, nuts and honey as toppings.
I feel a bit tired of commercially available yogurt, and I enjoy eating yogurt, but I've never made homemade yogurt before, so I made it with both.
Yogurt is also famous as one of the world's 5 most nutritious foods. As a fermented food, it is the most popular food and has good effects as a dessert. It is said that home-made plain yogurt (Greek yogurt) is healthier and more nutritious than commercial yogurt with artificially added sugar.
As many of you know, yogurt plays a role in intestinal health, digestion promotion, heart health, osteoporosis prevention, strengthening immunity, reducing appetite and improving obesity.
Homemade yogurt definitely plays a role not only as a dessert but also as a meal replacement. Homemade yogurt is mostly plain yogurt-based, so if you eat it as a topping with fruits or nuts, you can double the chewiness and feel full similar to a meal.
Now, let's check out the video on how to make homemade yogurt.
[재료]
흰우유(저지방 우유), 불가리스(유산균 제품), 바나나, 사과, 딸기. 꿀, 견과류
[ingredient]
White milk (low fat milk), Vulgaris (lactic acid bacteria), banana, apple, strawberry. honey, nuts
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[수제 요거트 레시피]
1) 흰우유(저지방 우유도 좋습니다)와 불가리스와 같은 유산균 제품을 함께 준비해주세요.
2) 우유에 유산균 제품을 붓고 잘 섞어주세요.
[Homemade Yogurt Recipe]
1) Prepare white milk (low-fat milk is also good) and lactic acid bacteria products such as Bulgaris.
2) Pour the lactic acid bacteria product into the milk and mix well.
3) 냉장고에 우유와 유산균 제품 섞은 내용물을 넣고 하루 정도 놓아두면 요거트 베이스가 완성됩니다.
4) 요거트 위에 바나나, 사과, 견과류, 꿀 등을 넣어주면 완벽한 수제 요거트를 맛보실 수 있습니다.
3) Put the mixture of milk and lactic acid bacteria in the refrigerator and leave it for about a day to complete the yogurt base.
4) You can taste the perfect homemade yogurt by adding bananas, apples, nuts, and honey on top of the yogurt.
만들기 쉽죠?! 오늘 집에서 가족들과 함께 오순도순 건강식 수제 요거트 만들어 드셔 보는 건 어떨까요?
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