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요리하는 일상

오랜 기간 동안 신선하게 '대파'를 보관하려면 이렇게 하면 됩니다 (현명하게 대파 보관하는 법)

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오늘은 다양한 요리에 사용되는 재료인 대파를 오래 보관하고 예쁘게 손질하는 법에 대해 알려드릴게요. 
파는 항염증 성분이 풍부해서 건강에 좋은 채소입니다. 다만 대파를 대량으로 많이 살 경우, 어떻게 보관할지 막막할 경우가 있는데요. 

 

특히 대파를 실온에 놔두게 되면 수분기가 없어서 금방 쉽게 마르게 됩니다. 마른 대파는 항산화 성분이 감소해서 영양소가 파괴되기 쉽습니다. 이에 대파의 신선도를 유지하기 위해서는 냉장 보관을 하는 것이 제일 좋은데요.


파를 오랫동안 신선하게 먹으려면 어떤 방법을 선택하여 보관해야 하는지 알려드리겠습니다. 

영상을 통해 파 보관법, 파 손질법을 확인해보세요.

 

[Eng Sub]

Today, I'll tell you how to keep green onions, an ingredient used in various dishes, for a long time and trim them beautifully.


Green onion is a healthy vegetable that is rich in anti-inflammatory properties. However, if you buy a lot of green onions in bulk, you may not know how to store them.

In particular, if you leave the green onion at room temperature, it will dry out quickly because it has no moisture. Dried green onion has reduced antioxidant content and is easy to lose nutrients. Therefore, it is best to refrigerate to preserve the freshness of green onions.

Here are some tips on how to store green onions in order to keep them fresh for a long time.
Check out the video to learn how to store green onion and how to care for green onion.

 

 

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[대파 보관하는 법]

1) 준비한 용기 길이에 맞춰서 대파를 잘라준다.
2) 대파를 흐르는 물에 씻어준다. 단 파뿌리 부분의 흙이 남아있지 않도록 깨끗하게 씻겨주는 것이 포인트입니다.
3) 대파를 3-4분 흐르는 물에 씻겨낸 후, 대파가 잠겨있는 물에 식초 3방울 정도를 떨어뜨린 다음 3분 정도 놔둡니다. 
4) 용기 아랫면 크기에 맞춰서 키친 타월을 접어준 뒤, 물을 적셔서 용기 아랫면에 깔아줍니다.
5) 그다음, 용기에 소주를 약간 떨어뜨린 후, 대파를 용기에 세워서 넣어줍니다.
6) 커다란 비닐봉지를 용기 위에 씌워주고 고무밴드로 비닐을 고정시켜줍니다.
7) 이후 냉동 보관하면 오랫동안 대파를 신선하게 사용할 수 있습니다.

 

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[Eng Sub]

[How to store green onion]
1) Cut the green onion according to the length of the prepared container.
2) Wash the green onion under running water. The point is to wash the root of the green onion clean so that no soil remains.

3) After washing the green onion in running water for 3-4 minutes, drop 3 drops of vinegar into the water in which the green onion is immersed and leave it for 3 minutes.
4) After folding a kitchen towel according to the size of the bottom of the container, wet it with water and spread it on the bottom of the container.
5) Then, after dropping a little soju into the container, put the green onion upright in the container.
6) Cover the container with a large plastic bag and secure the plastic with a rubber band.
7) After freezing, the green onion can be used fresh for a long time.

 

 

 

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