안녕하세요.
오늘은 '아스파라거스 손질법'에 대해서 알려드리겠습니다.
물론 아스파라거스 요리법에 따라 다양하게 손질이 가능하지만, 보통 아스파라거스의 굵기에 따라서 손질 방법도 달라집니다.
가장 기본은 아스파라거스의 밑동 굵은 부분과 딱딱한 부분은 제거해준 뒤, 울퉁불퉁한 껍질부분을 제거해주는 것이 정석 중 정석 입니다.
영상을 통해 아스파라거스 상세 손질법에 대해 알려드리겠습니다.
[Eng Sub]
Today, I will tell you about 'how to trim asparagus'.
Of course, depending on the recipe for asparagus, it is possible to trim it in various ways, but the trim method varies depending on the thickness of the asparagus.
The most basic is to remove the thick and hard parts of the base of the asparagus, and then remove the uneven asparagus skin part.
In this video, we will show you how to trim asparagus.
[아스파라거스 손질법]
1. 울퉁불퉁한 아스파라거스 겉면을 깔끔하게 해준 뒤 딱딱한 밑동 1cm 정도를 제거해주세요.
2. 취향에 맞는 길이로 잘라주세요. 보통 어슷썰기로 잘라줍니다. 아스파라거스 윗부분(봉오리 부분)을 살려주시는 것이 좋습니다.
3. 먼저 끓는 물에 소금을 넣고 녹입니다.
4. 아래부분의 굵은 뿌리부터 넣고 데치다가 봉오리 부분을 마지막으로 데쳐주세요.
5. 찬물에 헹구지 말아주세요. (찬물에 헹구게 되면 영양분의 손실이 생길 수 있어요)
[Eng Sub]
[How to trim asparagus]
1. Clean the surface of the uneven asparagus and remove about 1cm of the hard base.
2. Cut it to the appropriate length. Usually cut it diagonally. (It is recommended to save the top of the asparagus (bud).
3. First, dissolve salt in boiling water.
4. Put the thick root at the bottom first, and blanch the buds last.
5. Do not rinse in cold water. (Rinse in cold water can cause loss of asparagus nutrients)
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