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요리하는 일상

베이비 브로콜리 손질하는 법 (feat. 베이비 브로콜리 버터볶음 레시피) | how to trim Baby broccoli

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오늘은 "베이비 브로콜리 손질법"과 버터로 요리해 먹을 수 있는 "베이비 브로콜리 버터볶음"을 만들어보려고 합니다.

 

우리가 상식적으로 아는 비주얼의 일반 브로콜리(Broccoli)에 비해 다닥다닥 붙어있지 않아서, 버릴 부분 없이 온전히 다 음미할 수 있는 채소입니다. 

 

또한 줄기가 연해서 다양한 요리로도 해 먹을 수 있는데요. 남녀노소 손쉽게 다양한 요리로 해 먹을 수 있는 것이 특징입니다. (보통은 메인 요리의 사이드 디시 느낌의 가니쉬(Garnish) 요리로 활용되곤 한답니다) 

 

물론 일반 브로콜리로도 다양한 요리를 펼쳐낼 수 있습니다. (브로콜리 샐러드, 수프, 스튜 등)

또, 아기를 위한 미음 이유식으로도 활용되는 천의 얼굴을 한 채소이기도 합니다.  

 

베이비 브로콜리는 기존 브로콜리와 중국 채소인 카이란을 교배시켜 만든 교배 채소라고 하는데요. 베이비 브로콜리라고도 불리고, 약간 아스파라거스와 같이도 보여서 '아스파레이션'이라고도 불려집니다. 

 

베이비 브로콜리를 야무지게 손질해서 살짝 데쳐서 볶아 먹으면 식감 좋은 선한 맛을 느낄 수 있는데요. 특히 손질한 베이비 브로콜리를 버터와 함께 볶아 먹으면, 킹왕짱 맛있는 음식으로 진화합니다.

 

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브로콜리의 효능에 대해서 잠깐 살펴볼까요? 

보통 브로콜리는 항암 식품으로 널리 알려진 채소입니다.

브로콜리는 대개 평지에서 자라는 채소로 항암 작용이 강한 유황화합물이 풍부하게 함유되어 있습니다. 이 유황화합물이 발암 물질의 활성화와 암세포 증식을 억제시킨다고 하네요.

 

또한 브로콜리에는 비타민 C, 베타카로틴 등 항산화 물질이 풍부하여 우리 몸에 쌓인 유해산소를 없애주는 역할을 합니다. 브로콜리를 주기적으로 섭취하면 노화와 암, 심장병, 골다공증 등 현대인들의 성인병을 예방시켜 줍니다. 

 

그럼 지금부터 베이비 브로콜리 손질법 & 버터와 함께 볶아 먹는 요리법을 영상을 통해 공개해보도록 할게요! 

 

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[Eng sub]

Today, I'm going to make "How to Care for Baby Broccoli" and "Baby Broccoli Butter Stir-fry" that can be cooked with butter.


Compared to the visual broccoli that we know in common sense, it does not stick together, so it is a vegetable that can be thoroughly enjoyed without throwing away.

Also, the stem is soft, so it can be eaten in various dishes. It is characterized by the fact that it can be easily enjoyed by people of all ages and genders. (It is usually used as a garnish dish with a side dish of the main dish)

Of course, you can use plain broccoli for a variety of dishes. (broccoli salad, soup, stew, etc.)

In addition, it is a vegetable with a cloth face that is also used as a baby food for babies.

Baby broccoli is a hybrid vegetable made by crossing existing broccoli and kailan, a Chinese vegetable. It is also called 'baby broccoli', or 'asparation' because it looks a little like asparagus.


You can taste good taste when you eat baby broccoli, lightly blanched and fried. In particular, if you stir-fry trimmed baby broccoli with butter, it evolves into a delicious food.

Let's take a quick look at the health benefits of broccoli.
Broccoli is a vegetable widely known as an anti-cancer food.


Broccoli is a vegetable that is usually grown on rapeseeds, and is rich in sulfur compounds that have strong cancer-fighting properties. This sulfur compound is said to inhibit the activation of carcinogens and the proliferation of cancer cells.

In addition, broccoli is rich in antioxidants such as vitamin C and beta-carotene, which helps to remove harmful oxygen from our body. Regular consumption of broccoli can prevent aging and adult diseases such as cancer, heart disease, and osteoporosis.

So, from now on, I'll show you how to trim baby broccoli & how to fry it with butter through a video!

 

 

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