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요리하는 일상

스테미너에 좋은 음식 '육개장' 만드는 법 (육개장 황금레시피 | how to make yukgaejang | spicy beef soup)

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안녕하세요~! 


오늘은 우리나라 대표 음식이라고 해도 과언이 아닌 맛있는 '육개장 만드는 법'을 공개해보려고 해요. 


땀 흘리며 먹는 우리나라 전통 보양식인 육개장은 삼계탕이나 민어와 함께 손꼽히는 스태미나에 아주 좋은 음식입니다. 고추기름이 국물 위에 둥실둥실 떠있는 광경을 보며, 밥을 말아서 열심히 한 그릇 비우고 나면, 속이 후련해지고 든든해지는 까닭에 예부터 원기회복을 위해 즐겨 먹는 음식으로 통했습니다.


육개장은 사태살, 업진살, 홍두깨살과 같은 고기를 덩어리째 푹 고아서 결대로 찢고 대파, 숙주나물, 고사리 등의 채소를 넣은 다음 고춧가루와 참기름, 마늘을 넣고 끓여 먹는 것이 정석이라고 합니다.


면역력 향상에 도움이 되는 1등 보양식 '육개장' 드시면서 '건강한 하루하루' 보내세요! 


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[재료]

소고기, 우거지, 고사리, 대파, 쪽파, 느타리버섯, 숙주, 양파, 달걀  

[양념 재료] 

고추가루, 국간장 or 진간장,  후추가루, 기름, 소금, 마늘


[육개장 레시피]

1) 준비한 양지소고기는 찬물에 약 30분간 담궈주세요. 

이후 센불로 30분, 그 다음 중간불에 40분 정도 끓여주세요.

2) 우거지, 숙주, 대파, 쪽파, 느타리버섯 등의 재료는 끓는 물에 소금을 넣고 살짝 데쳐서 밑간을 하고 10분 정도 재워주세요.

3) 소고기가 다 익었으면 잘게 찢어서 모든 야채와 버무려주세요.

4) 웍에 고추기름을 낸 후 그 위에 모든 재료를 넣고 버무려준 뒤 소고기 육수를 부어주세요.

이후 끓어오르면 야채육수를 더 붓고 중간불로 은근히 끓이다가 준비한 달걀물을 육개장 위에 풀어주세요.

(당면을 육개장에 넣어 드셔도 좋습니다!)




Hello~!


Today, I'm going to reveal Korea's representative food,'How to Make Yukgaejang'.


Yukgaejang, a traditional health food in Korea, is a great food for stamina, which is counted along with Samgyetang and Mineotang. It has been a favorite food for rejuvenation since ancient times because it feels reassuring after eating a bowl of rice while watching the red pepper oil float on the soup.


Yukgaejang is boiled in chunks of meat, ripped in pieces, and vegetables such as green onions, bean sprouts, and bracken are added, then boiled with red pepper powder, sesame oil, and garlic.


Have a healthy day by day while eating 'Yukgaejang', the No. 1 health food that helps improve immunity!


[Ingredients]

Beef, bracken, green onion, chives, oyster mushroom, sprout, onion, egg


[Seasoning ingredients]

Red pepper powder, soy sauce, black pepper, oil, salt, garlic


[Yukgaejang Recipe]

1) Soak the prepared beef in cold water for 30 minutes.

After that, boil over high heat for 30 minutes, and then over medium heat for 40 minutes.

2) For ingredients such as sprouts, green onions, chives, and oyster mushrooms, add salt to boiling water and lightly blanch, season, and wait 10 minutes.

3) When the beef is done, tear it up finely and mix it with vegetables.

4) Pour pepper oil in a pan, mix with all the ingredients, and pour the beef broth.

After boiling, add more vegetable broth, simmer over medium heat, and dissolve the prepared egg on Yukgaejang.

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