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요리하는 일상

된장과 청경채의 완벽한 조화, '청경채 된장무침' 만드는 법 (how to cook bok choy | 청경채 무침 레시피)

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안녕하세요.

오늘은 청경채를 활용한 대표적인 요리이자 봄을 부르는 밑반찬 요리, '청경채 된장무침'을 만들어볼 거예요.

 

청경채는 중국식 쌈채나 볶음요리 등 다양하게 활용되는 재료입니다. 

또한 청경채는 노화방지와 고혈압 예방, 눈 건강에도 아주 탁월한 효능을 발휘한다고 합니다. 또 섬유질이 많아 장운동을 도와주기 때문에 변비와 다이어트에 좋습니다. 

단, 위장장애를 갖고 있으시거나 몸이 차신 분들은 청경채를 먹지 않는 것이 좋답니다. 참고해주세요.

 

그럼 지금부터 구수한 된장 베이스의 '청경채 된장무침 만드는 법'을 공개할게요.

영상을 통해 상세 레시피를 확인해주세요.

 

[Eng sub]

Today, we are going to make 'Korean bok choy with soybean paste,' a representative dish using bok choy and a side dish that calls for spring.


Cheonggyeongchae is an ingredient that is used in a variety of ways, such as Chinese ssamchae or stir-fried dishes.


In addition, bok choy is said to be very effective in preventing aging, preventing high blood pressure and eye health. It is also good for constipation and diet because it is high in fiber and helps bowel movement.

However, it is better not to eat bok choy if you have a stomach disorder or have a cold. please note.
So, from now on, I will reveal the 'how to make bok choy with soybean paste' based on soybean paste.

Please check the detailed recipe in the video.

 

 

 

 

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[재료]

청경채, 양파, 마늘, 대파, 매실청, 된장, 깨소금, 고춧가루, 설탕, 들기름

 

[된장 소스(양념장) 만들기]

된장 4큰술, 다진 마늘,  다진 파, 고춧가루 2큰술, 깨소금, 설탕 약간, 매실청 1큰술을 넣어 버무려 30분 정도 숙성시켜줍니다.

 

[레시피 과정]

1) 청경채를 다듬어준 뒤 깨끗하게 씻어주세요.

2) 끓는 물에 소금을 넣고 약 30초간 살짝 데친 후 찬물에 넣고 헹궈서 꾹~ 짜주세요.

3) 물기를 빼낸 청경채와 채 썰은 양파와 된장소스, 다진 파 등을 넣고 버무려 주세요.

   *청경채 된장무침 간은 개인 취향에 따라 조금씩 다를 수 있습니다*

4) 마지막으로 들기름을 넣어서 마무리해주면 '청경채 된장무침'이 완성됩니다.

 

[Eng sub]

[ingredient]
Green bok choy, onion, garlic, green onion, plum syrup, soybean paste, sesame salt, red pepper powder, sugar, perilla oil

[Making miso sauce (soy sauce)]
Add 4 tablespoons of soybean paste, minced garlic, chopped green onion, 2 tablespoons of red pepper powder, sesame salt, a little sugar, and 1 tablespoon of plum syrup, mix and let it ferment for about 30 minutes.

[recipe process]
1) Trim the bok choy and wash it clean.
2) Add salt to boiling water and blanch for about 30 seconds, then put it in cold water, rinse and squeeze.
3) Add the drained bok choy, shredded onion, miso sauce, and chopped green onion and mix.
   *The seasoning of bok choy with soybean paste may vary slightly depending on personal preference*
4) Lastly, add perilla oil to finish, and 'Cheonggyeongchae Soybean Paste' is completed.

 

 

 

 

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