안녕하세요~!
오늘은 사과를 활용해서 맛있는 카스테라를 만들어보려고 합니다.
물론 오븐 없이 오로지 집에 있는 전기밥솥을 이용해서 촉촉하고 폭신폭신한 '사과 카스테라 만드는 법'(Apple Castella Recipe with rice cooker)을 공개할테니, 영상을 확인하시면서 직접 따라 만들어 보세요!
일반 제과점에서 사드시는 카스테라가 아닌 전기밥솥을 이용한 홈메이드 초간단 사과 카스테라를 만들어 드실 수 있는 맛있는 경험을 하게 되실거에요! :)
[Eng sub]
Today, I am going to make a delicious castella using apples.
Of course, we will reveal the moist and fluffy 'Apple Castella Recipe with rice cooker' using the electric rice cooker you have at home without an oven, so check out the video and try making it yourself!
[재료]
밀가루300g, 설탕180g, 식용유150g, 계란 4개, 사과 1/2개, 우유 50~100cc, 소금, 이스트 or 베이킹 파우더
(사진 아래에 레시피 과정이 설명되어 있습니다. 영상을 보시면서 참고하세요!)
[Foodstuffs]
300g flour, 180g sugar, 150g cooking oil, 4 eggs, 1/2 apple, 50~100cc milk, salt, yeast or baking powder
(The recipe process is explained below the photo. Please refer to the video!)
[레시피 과정]
1. 노른자 흰자를 분리해주세요.
2. 흰자 거품이 많이 내주세요.
3. 사과 1/2개를 우유랑 함께 갈아주세요(우유 50~100cc)
4. 흰자 거품을 내주면서 설탕을 조금씩 넣어주세요.
5. 노른자를 조금씩 섞어주세요.
6. 식용유를 넣어서 잘 섞이도록 해주세요.
7. 밀가루를 채에 쳐서 넣은 뒤, 이스트와 소금과 함께 섞어주세요.
8. 미리 갈아놓은 사과를 넣어주세요.
9. 밥솥에 기름종이를 깔고 내용물을 넣어 만능찜 모드로 40 분간 사과 카스테라 반죽을 구워주세요.
10.완성이 되면 사과 카스테라를 뒤집어서 5~10분 정도 한번 더 구워주시면 완성입니다.
[Recipe process]
1. Separate the yolk and white.
2. Make a lot of white foam.
3. Grind 1/2 apples with milk (milk 50-100cc)
4. Add sugar little by little while making the white foam.
5. Mix the yolk little by little.
6. Add cooking oil and mix well.
7. Sift flour through a sieve, and mix with yeast and salt.
8. Add the pre-grinded apples.
9. Place oiled paper on the rice cooker, put the contents, and bake the apple castella dough for 40 minutes in all-purpose steaming mode.
10. When finished, turn the apple castella over and bake for another 5 to 10 minutes and you are done.