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요리하는 일상

에어프라이어로 간단하게 스웨덴식 감자치즈 미트볼 만들어봤어요!

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안녕하세요! 

오늘은 소고기, 돼지고기와 치즈, 감자를 재료로 활용해서 

'감자치즈 미트볼'(Potato Cheese Meatball)을 만들어볼거에요. 


고기 감자치즈볼은 어른 뿐 아니라 아이들도 정말 좋아하는 음식인데요. 

다진 소고기와 돼지고기를 갖은 소소들로 시즈닝을 한 다음, 익힌 감자와 피자치즈를 넣어서 에어프라이어로 구워낸 맛있는 음식이랍니다.


백종원 선생님이 맛남의 광장에서 감자치즈볼 레시피를 선보이시면서 감자치즈볼에 대한 인기가 상승했는데요. 

감자치즈볼의 새로운 외전 격의 음식으로, 고기 다짐육을 활용한 감자치즈 미트볼을 처음으로 선보일 생각을 하니, 살짝 두근거리기도 하네요! :) 


기존 미트볼에 으깬감자와 피자치즈를 넣어서 먹으니 아이들 간식에도 아주 딱~ 이더라구요!


그럼 지금부터 영상을 통해 레시피를 알려드릴테니, 보시고 한번 따라해보세요! :) 

(엄청 맛있답니다! 제가 만들어서 그런건 아니구요..ㅎㅎ)



[Eng Sub]

Hello!

Today, we are going to make'Potato Cheese Meatball' using beef, pork, cheese and potatoes as ingredients.

Meat potato cheeseball is a food that children as well as adults love.

It's a delicious food that is seasoned with minced beef and pork, and then cooked potatoes and pizza cheese are added to the air fryer.

When I'm thinking of introducing potato cheese meatballs using minced meat for the first time, it's a bit exciting! :)

It's perfect for children's snacks as I eat meatballs with mashed potatoes and pizza cheese!

Then, from now on, I will tell you the recipe through video, so watch it and try it! :)




[재료]

소고기 다짐육 600g, 돼지고기 다짐육 300g, 감자 1개, 양파 1/2개, 다진파 2스푼, 

다진마늘 1스푼,  소금 1/2스푼, 후추 3스푼, 설탕3스푼,  빵가루 5스푼, 굴소스 2스푼, 

계란 2개, 토마토케찹


[Ingredient]

Minced beef 600g, minced pork 300g, 1 potato, 1/2 onion, 2 spoons of chopped green onion,

1 tablespoon chopped garlic, 1/2 tablespoon salt, 3 tablespoons pepper, 3 tablespoons sugar, 5 tablespoons bread crumbs, 2 tablespoons oyster sauce, 2 eggs, tomato ketchup


[레시피 과정]

1) 돼지고기와 소고기 다짐육에 양파, 파, 마늘, 소금, 후추, 설탕, 빵가루, 계란, 설탕, 굴소스, 토마토케찹을 넣고 버무려서 30분간 숙성시켜줍니다 

2) 감자는 푹 익힌 후 피자치즈와 소금, 설탕, 후추를 넣어 완전히 으깨어 줍니다.

3) 30분간 숙성시킨 고기를 동글동글하게 만들어 놓은 뒤, 수저를 이용해서 가운데 부분을 눌러주어 살짝 파인 모양을 만들어 줍니다

4) 고기 중앙에 파인 부분에 치즈를 얹고 감자를 동글게 만들어서 얹어준 뒤, 겉부분을 달걀물로 칠해줍니다.

5) 에어프라이어에 170도의 온도로 20~30분 가량 익혀주면 노릇노릇하고 맛있는 '감자치즈 미트볼'이 탄생됩니다. 

6) 브로콜리랑 당근을 버터에 살짝 익혀줘서 고기 감자치즈 미트볼 가니쉬로 활용해도 좋아요! :)

7) 예쁜 그릇에 먹기좋게 셋팅하면 오늘의 요리 끝! 


[Recipe Course]

1) Add onion, green onion, garlic, salt, pepper, sugar, breadcrumbs, egg, sugar, oyster sauce, tomato ketchup to pork and beef, and mix and let it mature for 30 minutes.

2) After the potatoes are thoroughly cooked, add pizza cheese, salt, sugar, and pepper to mash thoroughly.

3) After making the meat that has been aged for 30 minutes into a round shape, use a spoon to press the center part to make a slightly cut shape.

4) Put cheese on the cut in the center of the meat, make potatoes in a round shape and top it on, then coat the outside with egg water.

5) A golden and delicious'Potato Cheese Meatball' will be born if you cook it in an air fryer at 170 degrees for 20 to 30 minutes.

6) Broccoli and carrots can be cooked in butter and used as meat potato cheese meatball garnish! 

7) If you set it in a pretty bowl so it's easy to eat, today's cooking is over!








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