안녕하세요.
오늘은 그냥 군만두가 아닌 라이스페이퍼를 가지고 아주 맛있는 군만두를 만들어볼 거예요.
이름하여, '라이스페이퍼 군만두'(Rice paper dumplings fried)입니다.
라이스페이퍼 특유의 쫄깃한 식감과 기름에 지글지글 튀긴 군만두의 바삭함이 환상의 조화를 이루는 영양간식이죠.
만두 속에 있는 다양한 야채들이 함께 조합을 이루면서 맛을 내는 것이 특징인데요. 어른들 뿐 아니라, 야채 먹기 싫어하는 아이들에게도 안성맞춤 영양 간식이랍니다.
그럼 지금부터 라이스페이퍼 군만두를 만들어볼게요.
영상을 참고하시면서 한번 따라 만들어보세요. 아주 특별한 간식거리 or 한 끼 식사로도 최고입니다.
[Eng sub]
Today, I'm going to make delicious dumplings using rice paper.Namely, it's rice paper dumpling.It is a snack that combines the crispy texture and crispness unique to rice paper.
It is characterized by the combination of various vegetables in the dumplings.
It is also suitable for children who do not like to eat vegetables. Please refer to the video to make it. Best for a special meal.
[재료]
간 돼지고기 300g, 당면, 오이, 애호박, 양파, 당근, 부추, 파, 마늘, 깨소금, 참기름, 후추, 소금, 굴소스
[Ingredient]
Pork 300g, vermicelli, cucumber, zucchini, onion, carrot, leek, green onion, garlic, sesame salt, sesame oil, pepper, salt, oyster sauce
[레시피 과정]
1) 넉넉한 물에 간장과 식용유를 넣고 끓여준 뒤, 당면을 넣고 10분간 삶아주세요.
2) 당면을 삶은 물을 제거해준 뒤, 당면이 식으면 잘게 썰어주세요.
3) 오이와 애호박은 5cm 정도의 길이로 잘라서 돌려 깎기 해준 뒤, 채 썰어 주세요.
4) 양파와 부추, 당근도 채 썰어 준비해주세요.
5) 오이와 애호박은 소금을 뿌려 물기를 제거해준 뒤, 팬에 볶아주세요.
6) 양파, 당근도 뒤따라 볶아주세요.
7) 팬에 기름을 붓고 파, 마늘로 향을 내준 뒤 돼지고기를 넣고 함께 볶다가 부추를 넣고 굴소스로 간을 한 후 나머지 야채들을 함께 넣어서 볶아주세요.
8) 이후 소금, 후추, 참기름, 깨소금을 넣어서 버무려주면 속재료가 완성됩니다.
9) 라이스페이퍼를 따뜻한 물에 적셔준 뒤, 녹말가루를 묻혀 속재료를 먹기 좋을 만큼 넣고 야무지게 돌돌 말아서 예쁘게 만두를 완성해 주세요.
10) 기름을 넉넉하게 두르고 완성한 만두를 노릇노릇하게 구워주면 라이스페이퍼 군만두가 완성됩니다.
11) 라이스페이퍼 소스는 간장 3스푼, 식초 2스푼 넣고 만들어주시면 됩니다. 겨자 소스를 사용해도 좋습니다.
[Recipe course]
1) Add soy sauce and cooking oil to the water, boil, add the vermicelli and boil for 10 minutes.
2) After removing the boiled water, chop the chilled vermicelli finely.
3) Cut cucumbers and courgettes into 5cm pieces, turn them into slices, and then chop them.
4) Chop onions, leek and carrots.
5) Sprinkle salt with cucumber and zucchini to remove moisture, then fry in a pan.
6) Fry the onions and carrots in the pan.
7) After oiling the pan, scent it with green onions and garlic and fry it with pork.
8) Then, add the leek, season with oyster sauce, and fry the rest of the vegetables in a pan.
9) Add salt, pepper, sesame oil, and sesame salt to make the ingredients.
10) After moistening the rice paper with warm water, put starch powder on it to make it easy to eat the ingredients and roll it up to complete the dumplings.
11) Rice paper dumplings are completed by adding a generous amount of oil and frying the finished dumplings in a pan.
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