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요리하는 일상

매콤 달콤하게 맛있는 '닭 볶음탕' 만들기 (닭도리탕 레시피)

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안녕하세요.

오늘은 매콤 달콤 맛있는 '닭볶음탕'을 만들어 보겠습니다. 

이전에 백종원 선생님과 김수미 선생님도 '닭볶음탕 황금 레시피'를 선보여서 화제가 됐었는데요. 

개인적인 요리 노하우를 접목시켜서 맛있는 닭볶음탕 황금 레시피를 보여드릴 테니, 영상으로 상세한 레시피를 확인해주세요.

 

[Eng sub]

Today, I'm going to make spicy sweet and delicious 'Dakbokkeumtang'.


Previously, Mr. Baek Jong-won and Mr. Kim Su-mi also introduced the 'Golden Recipe for Fried Chicken Soup' and became a hot topic.

I will show you a golden recipe for delicious fried chicken soup by combining personal cooking know-how, so please check the detailed recipe in the video.

 

 

 

 

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[재료]

닭 1마리, 양파, 감자, 무, 당근, 떡국용 떡, 붉은 고추, 파, 생강, 마늘, 깨소금, 후추, 소금, 설탕,  물엿, 맛술 

 

[레시피 과정]

1) 닭의 내장 등 불순물을 깨끗이 손질해준 후 칼집을 내어 물기를 제거해줍니다.

2) 물기를 제거한 후 소금과 후추를 뿌려 30분간 재위 둡니다.

3) 감자, 당근, 무는 먹기 좋은 크기로 썰은 후 모서리를 돌려가며 동글동글하게 손질해줍니다.

4) 파와 양파는 손질한 감자 길이로 썰어주고, 생강은 편으로 썰어줍니다.

 

['닭도리 탕' 양념장 만드는 법]

진간장 3컵,  맛술 2컵, 마늘 3스푼,  깨소금 2스푼,  설탕 2스푼,  물엿 3스푼,  후추 약간, 소금 약간을 넣어준 후 섞어주세요.

5) 팬에  기름을 두르고 닭고기가 노릇노릇 익혀질 때까지 튀겨줍니다.

6) 냄비에 무와 양파, 통마늘, 다듬은 생강을 깔고 닭고기를 얹어주세요. 이후 미리 만들어놓은 양념장과 물을 반 컵 정도 두르고 센 불에서 20 분간 끓여주세요.

7) 미리 살짝 익힌 감자와 당근을 얹고 파와 붉은 고추, 양파, 떡을 넣고 다시 중불로 20분간 끓여주세요.

 

[Eng sub]

[Ingredient]
1 chicken, onion, potato, radish, carrot, rice cake soup, red pepper, green onion, ginger, garlic, sesame salt, pepper, salt, sugar, starch syrup, cooking wine

[Recipe process]
1) After cleaning the chicken intestines and other impurities, make a cut and remove the water.
2) After removing the water, sprinkle with salt and pepper and let it rest for 30 minutes.
3) Cut potatoes, carrots, and radishes into bite-size pieces, and then trim the corners to make them round.
4) Cut the green onion and onion into the length of the trimmed potato, and cut the ginger into slices.

[How to make 'Dakdori Soup' sauce]
Add 3 cups of soy sauce, 2 cups of cooking wine, 3 spoons of garlic, 2 spoons of sesame salt, 2 spoons of sugar, 3 spoons of starch syrup, a little bit of pepper, and a little bit of salt and mix.

5) Heat oil in a pan and fry the chicken until golden brown.
6) Put radish, onion, whole garlic, and minced ginger in a pot and put chicken on top. After that, add the seasoning sauce and half a cup of water and boil over high heat for 20 minutes.
7) Put the pre-cooked potatoes and carrots on top, add green onion, red pepper, onion, and rice cake, and boil again over medium heat for 20 minutes.

 

 

 

 

 

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