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요리하는 일상

맛있는 '소고기 버섯전골' 만들기(소고기 버섯 전골 황금레시피)

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안녕하세요~!!


오늘은 '소고기 버섯전골 만드는 방법'을 공개하겠습니다! :) 

소고기와 느타리, 표고, 송이 등 온갖 버섯들을 주요 재료로 사용해서 채소와 함께 육수를 부워 만든 영양 요리이자 보양식이라고 할 수 있습니다. 또한 가족들과 함께 한상에 둘러 앉아서 소고기 버섯전골의 따스한 국물을 먹으며, 소소한 이야기를 나눌 수 있는 가족 친화 요리라고 할 수 있습니다.


일전에도 백종원 선생님께서 본인만의 소고기 버섯전골 레시피를 공개해서 화제가 된적이 있는데요. 그럼 맛있는 소고기 전골요리 황금레시피를 공개하겠습니다.




[재료]

국간장 1컵(소주컵), 맛술 1컵(소주컵), 고추가루 1컵(소주컵), 고추장 반컵(소주컵), 설탕 반컵(소주컵), 다진마늘 1컵(소주컵), 다진 파 1컵(소주컵), 깨소금 약간, 후추가루 약간, 달걀, 우동국수, 소고기 300g


[소고기 버섯전골 만드는 과정]

먼저 소고기300g에  설탕, 다진파, 다진마늘, 고추장, 고추가루, 후추가루, 깨소금을 넣고 버무려줍니다.


[육수 만들기]

멸치6~7마리, 무, 버섯, 양파, 파뿌리를 넣고 물 2리터와 함께 끓여줍니다. 

다시마는 2분가량 끊여준 시점에 꺼내줍니다.

간은 소금 2스푼과 액젓으로 합니다. (개인 취향에 맞춰 준비해주세요)


1) 야채 준비하기

무, 당근, 새송이버섯, 파, 호박, 표고버섯, 풋고추, 붉은고추, 배추, 양파, 팽이버섯, 미나리 등의 재료를 가능한 같은길이로 썰어주세요


2) 넓은 전골팬에 야재들을 둘러가며 꾸며주세요

3) 재워둔 소고기를 냄비 중앙에 얹어준 후 육수를 넣고 끓여줍니다  

4) 끓이는 중간에 붙어있는 소고기를 떼어준뒤 우동면을 넣어 줍니다.

5) 냄비 중앙에 달걀을 얹어주고 뜨거운 육수를 옮겨 얹어가면서 끓여줍니다.



[Eng Sub]

Today we are going to show you how to make a beef and mushroom hot pot! :)


Beef, shiitake, matsutake, and other mushrooms are used as main ingredients, and it is a nutritious dish made by pouring broth with vegetables. 


The other day, there was a topic when Paik Jong-won released his own beef and mushroom hot pot recipe. Then, we will reveal a delicious beef hot pot recipe. 


[Process of making beef and mushroom hot pot]

First, add sugar, chopped green onion, minced garlic, red pepper paste, red pepper powder, black pepper powder, and sesame salt to 300g beef and mix.


[Make broth]

Add 6 to 7 anchovies, radish, mushrooms, onions, and green onions and boil with 2 liters of water.

Take out the kelp when it is stopped for about 2 minutes.

Season with 2 tablespoons of salt and fish sauce. (Please prepare according to your personal taste) 


1) preparing vegetables

Cut radish, carrot, king oyster mushroom, green onion, pumpkin, shiitake mushroom, green pepper, red pepper, Chinese cabbage, onion, enoki mushroom, parsley, etc. into the same length as possible


2) Decorate the vegetables in a wide hotpot pan


3) Put the marinated beef in the center of the pot, add the stock and boil it


4) Remove the beef stuck in the middle of boiling and add udon noodles.


5) Lastly, put an egg over the hot pot and boil it while adding hot soup.

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