안녕하세요~!!
오늘은 달달하면서도 매운 소스 역할을 독톡히 하는 '청양고추청(chili pepper syrup recipe)'을 만들어볼거에요!
특히 여름철 요리의 소스로서 탁월한 능력을 발휘하는 청양고추청은 볶음요리, 무침요리, 찜요리 등에서 다양하게 활용이 가능합니다. (매운 멸치볶음, 오징어 볶음, 골뱅이 무침요리에 많이들 사용하시죠? ^^)
다양한 요리에 고추청을 넣으면 감칠맛과 매콤함을 극대화 시켜주기 때문에, 입맛을 잃으신 분들이나 본투비 매운맛을 사랑하시는 분들에게는 완벽한 양념장(소스)임에는 틀림없습니다. (이미 알토란이나 만물상 같은 TV프로그램에서도 소개된거 같더라구요)
보통 XX청이라고 하는 소스들은 과즙이 듬뿍 들어간 소스를 떠올리기 쉬운데요. 고추청도 마찬가지로 고추만 들어가는 것이 아닌 설탕도 함께 첨가되는 것이기 때문에 고추 특유의 매운맛과 설탕의 달달함이 하나로 모여 매콤함의 세레나데를 이룬 맛으로 탄생하게 되지요! :)
(말 그대로 '단맵단맵'의 소스 맛으로 귀결되는...ㅎㅎ)
그럼 지금부터 영상을 통해 5분이면 누구나 쉽게 만들 수 있는 고추청 레시피를 공유해볼게요!
영상을 보시면서, 따라해보세요!!! :)
[재료]
청양고추(홍고추/청고추), 설탕, 소독한 유리병
[레시피 과정]
1. 청양고추를 송송송~ 썰어준다.
2. 소독한 유리병에 썰어놓은 청양고추와 설탕을 교대로 넣는다
3. 1~2일 숙성시키면 단맵단맵의 대명사, 고추청이 완성됩니다!!
[Eng Sub]
Today, I'm going to make a chili pepper syrup recipe that serves as a sweet and spicy sauce!
In particular, chili pepper syrup which exhibits its excellent ability as a sauce for summer dishes, can be used in various ways in stir-fried dishes, seasoned dishes, and steamed dishes. (Do you use it a lot for spicy stir-fried anchovies, stir-fried squid, and seasoned golbaengi?)
Adding chili pepper syrup to various dishes maximizes the umami and spiciness, so it must be the perfect sauce for those who have lost their appetite or who love spicy taste.
In the same way, chili pepper syrup is not only added with red pepper, but also added with sugar, so the unique spicy taste of red pepper and the sweetness of sugar come together to form a spicy serenade! :)
Then, from now on, I will share a recipe that anyone can make easily in 5 minutes through the video! Watch the video and try it out!
[Food Ingredients]
chili pepper (red pepper/green pepper), sugar, sterilized glass bottle
[Chili pepper syrup Recipe Course]
1. Chop the chili pepper.
2. In a sterilized glass bottle, alternately add the chopped green pepper and sugar.
3. If it is aged for 1~2 days, red pepper paste, synonymous with sweet and spicy taste, is completed!!
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