안녕하세요~!
오늘은 아보카도와 빨강이 색감이 일품인 명란젓을 함께한 '아보카도 명란비빔밥'을 만들어볼거에요! :)
Today, using avocado and salted Pollack Roe
I'm going to make 'Avocado salted Pollack Roe Rice' :)
일반적으로 잘 알려진 아보카도 명란비빔밥 레시피는
날것의 명란젓을 아보카도와 밥과 함께 비벼서 먹는 것인데요.
In general, the well-known 'Avocado salted Pollack Roe Rice' recipe is made by mixing raw salted Pollack Roe with avocado and rice.
제가 이번에 선보일 아보카도 명란비빔밥 레시피는 명란젓 양념을 찜통에 익혀서 먹는 신개념 '아보카도 명란비빔밥' 레시피 랍니다.
This time, the Avocado salted Pollack Roe Rice recipe is cooked with steamed salted Pollack Roe in a steamer. This is a new concept salted Pollack Roe bibimbap.
그럼 지금부터 새로운 아보카도 명란비빔밥 레시피를 만나보도록 할까요?!
Let's meet new Avocado salted Pollack Roe Rice recipe!!
[아보카도 명란비빔밥 레시피] : 1인분 기준
재료 : 명란젓, 아보카도 1/2개, 계란 2개, 파, 마늘,
참기름, 깨소금, 김자반, 후추
[Ingredients] : salted Pollack Roe, 1/2 avocado, 2 eggs, green onion, garlic,
Sesame oil, sesame salt, Kimjaban, pepper
1) 명란젓 손질하기
- 막으로 둘러싸여 있는 명란의 배를 살짝 갈라 그 안에 있는 알만 꺼내 줍니다.
1) Trimming salted Pollack Roe
-Divide the boat of the salted Pollack Roe coarse and take out only the eggs inside.
2) 명란젓 알과 파, 마늘, 참기름, 깨소금을 넣고 버무려 준 후 찜통에 넣고 5~10분 정도 쪄줍니다.
2)Put salted Pollack Roe, green onion, garlic, sesame oil, and sesame salt in a bowl and mix it.
and Put in steamer and steam for 5-10 minutes.
3) 계란 2개를 후라이 해줍니다.
3) Fry 2 eggs.
4) 아보카도는 반으로 칼집을 내어 살짝 비틀면 아보카도 씨를 쉽게 빼낼 수 있습니다.
4) Avocados are cut in half and twisted slightly to make it easier to remove avocado seeds.
5) 아보카도 내용물을 숟가락으로 꺼내어 먹기 좋은 크기로 잘라줍니다.
5) Spoon the avocado contents and cut them into a suitable size.
6) 밥 한공기 위에 쪄낸 명란젓 양념과 달걀후라이 그리고 아보카도를 올려준 후
김자반, 참기름, 깨소금을 얹어 맛있게 드시면 됩니다~!
Put steamed cod roe on steamed rice and egg frying and avocado.
After that, put Kimjaban, sesame oil and sesame salt on the rice.