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요리하는 일상

추억의 간식, '보리빵' 만드는 법 (다이어트식 보리술빵 레시피)

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안녕하세요.


오늘은 담백하고 구수한 맛이 일품인 '보리빵'(보리찐빵)을 만들어볼거에요.
예전에 간식거리로 보리빵을 많이 먹곤 했었는데요.   
갑자기 문득 예전 그 맛이 생각나서, 보리빵을 제대로 한번 만들어보게 됐습니다.   


누구나 쉽게 만들어 먹을 수 있는 영양간식, '보리빵'은 발효음식이기 때문에 슬로우 푸드의 대명사라고 할 수 있겠죠?

보리빵을 아이들에게 영양간식으로 만들어주면 정말 좋습니다. 

 

또한 보리에 들어있는 성분은 콜레스테롤 수치를 낮춰주는 역할도 하며, 항암에도 좋은 효과가 나타나는 것으로 알려져있습니다. 


집에서 홈메이드로 보리빵 만들어서 가족들과 함께 맛있는 추억의 여행을 떠나보는건 어떨까요? 
영상을 통해 보리빵 레시피를 확인해주세요.

[Eng sub]
Today, I'm going to make 'Barley Bread' (barley steamed bun) with a light and savory taste!
I used to eat a lot of barley bread as a snack in the past.
Suddenly, I remembered the taste of the past, and I started making barley bread.

Since it is a nutritious snack, barley bread, and fermented food that anyone can easily make and eat, it can be said that it is a synonym for slow food, right?

It is good to make barley bread as a nutritious snack for children.

In addition, the ingredients contained in barley also play a role in lowering cholesterol levels and are known to have good anti-cancer effects.

Make homemade barley bread at home and enjoy it with your family.
Check out the barley bread recipe through the video.

 

 

[재료]
보리떡 가루 400g, 생막걸리 300g, 우유 50g, 설탕40g, 소금, 이스트 5g  건포도

 

[레시피 과정]
1) 상온에 둔 생막걸리와 우유에 설탕, 소금 두꼬집 정도 넣고 잘 녹을때까지 저어준다.
2) 잘 녹았으면 보리떡 가루를 채에 받쳐서 곱게 걸러준 뒤 멍울이 지지않게 잘 저어준다.
3) 상온에서 30~1시간 가량 발효시켜준다.
4) 찜통에 물을 넣고 팔팔 끓어 오르면 찜기구에 내용물을 넣고 건포도, 호두, 아몬드 등 집에 있는 견과류를 올려놓고 
40분 가량 쪄준 뒤, 5분 정도 뜸드리면 보리빵이 완성됩니다. 

 

 

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[Eng sub]

[Foodstuffs]

Barley rice cake flour 400g, raw makgeolli 300g, milk 50g, sugar 40g, salt, yeast 5g raisins

[Recipe]
1) Add sugar and two pinches of salt to fresh makgeolli and milk at room temperature and stir until well dissolved.
2) When it is well dissolved, place the barley rice cake flour on a sieve, filter it finely, and stir well to prevent lumps from forming.
3) Ferment at room temperature for 30 to 1 hour.
4) Put water in the steamer and when it comes to a boil, put the contents in the steamer and put nuts at home, such as raisins, walnuts, and almonds.
After steaming for about 40 minutes, let it steam for about 5 minutes to complete the barley bread.

 

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